banner

Okul toplumun aynasıdır




Özel Güvenlik ve Koruma Programı Genel Koordinatörü ve City Security Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, "Dünyanın her yerinde şiddet olayları ve terör eylemleri görüyoruz. Artık her sabah uyandığımızda acaba bugün neye uyanıyoruz korku ve kaygısı, bizim eğitim ve yaşama odaklanmamızı ortadan kaldırıyor" dedi.

osman ozturkÖztürk, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Edirne Ticaret ve Sanayi Odasının konferans salonunda düzenlenen Güvenli Okul Konferansında yaptığı konuşmada, okulun toplumun aynası olduğunu söyledi.

Okulların çocuklar ve toplumun geleceği açısından güvenli olması gerektiğini ifade eden Öztürk, "Bir ülkenin en büyük zenginliği, çocuklarıdır. Her ülke, çocuklarını en iyi şekilde geleceğe güvenle hazırlamak, sevgi, şefkat ve refah içerisinde bir toplum yaratmak ister" dedi.

Eğitimli kişilerin daha az suç işlediğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Neden 'güvenli okul' diyoruz. Okullarımızda birçok sorun yaşanıyor, birçok şiddet olayı oluyor. Okul güvenliğini etkileyen birçok faktör ortaya çıkıyor. Türkiye'de ve bulunduğumuz coğrafyada en büyük ihtiyaç güvenliktir. Dünyanın her yerinde şiddet olayları ve terör eylemlerini görüyoruz. Artık her sabah uyandığımızda acaba bugün neye uyanıyoruz korku ve kaygısı, bizim eğitim ve yaşama odaklanmamızı ortadan kaldırıyor. Mutlu olmayan insanlar, eğitime odaklanamaz."

Okullardaki güvenlik çalışanları, öğretmenler ve okul yönetiminin eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bağımlılık yapıcı maddelerin okullara ve çevreden gelen şiddetin eğitime etkisi, bunlar da koruma programı kapsamında değerlendirilecektir. Program kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitimlerimize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise kentteki okulları güvenlik açısından tek tek incelediklerini ve gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Okullarda güvenlik ve uyumun en önemli etken olduğunu dile getiren Özcan, güvenli okulu veli, öğretmen, öğrenci ve vatandaşların birlikte oluşturabileceğini kaydetti.

Konferansa öğretmenler ve okul yönetimleri katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.