banner

Kız yurtları inşa edilecek




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, kız çocuklarının okullaşma oranlarının artırılabilmesi için kız yurtları inşa edileceğini belirtti.

sema ramazanogluAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Kız çocuklarımızın ikinci 4 yıl ve üçüncü 4 yıl okullaşma süreçlerini uzatabilmemiz için kız yurtları inşa edeceğiz" dedi.

Denizli'de çeşitli etkinliklere katılan Ramazanoğlu, Çivril ilçesindeki programının ardından geldiği Baklan ilçesi Gazi Parkı'nda vatandaşlara hitap etti.

Ramazanoğlu, Bakanlığın icraat alanının, toplumun inşası olduğunu, aile ve toplumun tüm dezavantajlı gruplarının hizmet alanlarında bulunduğunu ifade ederek "Yaşlılarımız, engelli kardeşlerimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz, bakıma muhtaçlarımız, kadınlarımız, çocuklarımız, hastalarımız, yetimlerimiz, öksüzlerimiz, işte bizim dezavantajlı dediğimiz bütün o vicdanımızın içine sığdırdığımız bütün hepsi, bizim sorumluluk alanımız" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Milli Eğitim Bakanlığından sonra en büyük bütçeli bakanlık olduğuna işaret eden Ramazanoğlu, şunları söyledi:

"Bu bakanlık, vicdan bakanlığı. Hepimiz, elimizi vicdanımıza koyduğumuz zaman 'Bu ülkede gözümüzün görmediği, kulağımızın duymadığı bir noktada bir aç yoktur, bir gözü yaşlı yoktur, bir yetim yoktur' dediğimiz zaman biz, işlerimizin çoğunu halletmiş olacağız. Tabii ki sosyal problemlerimizi biliyoruz, onları nasıl çözeceğimize dair projelerimiz var, yatırımlarımız var, müjdelerimiz var. Özellikle kız çocuklarımızın ikinci 4 yıl ve üçüncü 4 yıl okullaşma süreçlerini uzatabilmemiz için kız yurtları inşa edeceğiz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.