banner

İstanbulu’u zombiler bastı!




İstanbul Sarayburnu'nda "Zombi Walk" için toplanan yüzlerce zombi renkli görüntüler oluşturdu. Ancak piknik yapan vatandaşları korkutan ve çimlere basan Zombiler izinli olarak başladıkları yürüyüşü tamamlayamadan iptal etmek zorunda kaldı.

Haberin vidosu için tıklayın

İnternet üzerinden örgütlenen çoğunluğu lise öğrencisi yüzlerce zombi gönüllüsü, Dünya genelinde düzenlenen Zombie Walk (Zombi Yürüyüşü) için Sarayburnu'nda toplandı. Katılımcılar, kendilerine yaralı yüzden sakat bacağa kadar birçok korkutucu makyaj yaptılar. Bazıları gelinlik giyerken bazıları büyücü olmayı tercih etti. Ayrıca içinde zombi hikayesi olan bütün film, dizi ve romanlar katılımcıların ilham kaynağı alanlar da vardı.

Makyaj ve kostümlerini tamamlayan zombiler yüksek sesle bağırıp çevredeki vatandaşı korkutmaya başladı. Sahil Kenedy Caddesi'ne çıkan zombiler trafiğinde aksamasına neden oldu. Birbirlerinden kopuk bir şekilde hareket eden zombi gönüllüsü gençler, kısa süreli trafik sıkıştırdı. Yüzlerce zombi ilk olarak Sirkeci istikametine yürümeye başladı. Ancak daha sonra fikir değiştiren zombiler bu kez geldikleri yolu geri dönerek Gülhane parkına yöneldi. Sarayburnu'ndan Çemberlitaş'a doğru yürüyüşe geçen yüzlerce zombi kılık kıyafetleri ve makyajları ile renkli görüntüler oluşturdu.

Etkinliğin düzenleyicilerinden Tayfun Genç, "Dünyada geleneksel hale gelen bu yürüyüşü İstanbul'da da yapmak istedik. Böyle bir amaçla yola çıktık. Bu bizim üçüncü etkinliğimiz. Daha önce Nişantaşı ve Kadıköy'de yapmıştık. Oldukça başarılı geçmişti. Yaklaşık 6 bin civarında katılımcımız var. Buraya katılan arkadaşlar genellikle Michael Jockson hayranlarından oluşuyor. Zombi sevenler var. Bu etkinliğimizin ana amacı ise Michael Jockson'ı anmaktır" dedi. Amaçlarının eğlenmek olduğunu belirten Zombi gençler ise, eğlencenin yanı sıra Michael Jockson'n anıyoruz. Üzerimizdeki sınav stresini atıyoruz dediler.

Zombilerin elinde bulunan "Akıl yok dert yok", "GDO'suz insan istiyoruz" ve "Zombi yürüyşü parkurları istiyoruz" yazılı dövizler dikkat çekti. Gülhane Parkı içine girildiğinde eğlencenin dozunu artıran zombiler yoldan çıkarak çimler üzerinde koşmaya başladı. Zombilerden bazıları piknik yapan vatandaşları korkuttu. Bu davranışları normal karşılayanlar olduğu gibi tepki gösterenler de oldu.

Zombilerin hareketlerinden korkan bir çocuğun hüngür hüngür ağlaması ise dikkat çekerken buna rağmen zombiler korkutucu hareketlerini sürdürdü. Babasına ağlayarak gidelim diyerek yalvaran küçük çocuğu babası sakinleştirmeye çalıştı ancak küçük kızın gözyaşları ve korkusu dinmek bilmedi. Zombilere tepki gösteren bir bayanla eşi ise biz gençliğimizde böyle şeyler yapamazdık. Yapmakta istemezdik. Benimde genç oğlum kızım var ama bu gösteriyi çok çirkin buldum. Hayatta böyle olmalarını istemem" diyerek tepki gösterdi.

Yaşanan taşkınlıklar üzerine etkinlik yöneticileri katılımcıları uyardı ancak sonuç vermeyince emniyet izinli etkinliği iptal etti. Yürüyüşün iptal olması üzerine zombiler, toplanma yeri olan Sarayburnu'na gitti. Buradan da makyajlarını silip etkinliğe son verdiler.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.