banner

KPSS'de 230 şüpheli




Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de Eğitim Bilimleri, Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarından oluşan sınav sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturmayı tamamlayarak, 230 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, 272 kişi şikayetçi, ÖSYM ve Maliye Bakanlığı ise mağdur olarak yer aldı.

kpss_sorusturmaBaşsavcılığın konuya ilişkin yazılı açıklamasına göre, dosyada YÖK Denetleme Kurulu, Jandarma Kriminal, Emniyet Bilişim Uzmanlığı, TÜBİTAK, MASAK, ÖSYM, SGK, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan raporlar, yazılar, müşteki ve tanık beyanları, bir kısım şüpheli ikrarı, matematik ile ölçme ve değerlendirme uzmanı bilirkişilerin raporları ve HTS/baz analiz çalışması raporu ve şeması gibi deliller bulunduğu ifade edildi.

Net sayısı fazla olan şüphelilerin büyük çoğunluğunun aynı dershane, okul ve şirket çalışanları olduğu bildirilen açıklamada, aynı zamanda şüphelilerin eşleri, kardeşleri, amcaları ve dayılarının da aralarında bulunduğu akrabaları ile ev, iş, okul ve dershane arkadaşlarının yüksek başarı gösterdiklerine dikkat çekildi.

Açıklamada, ÖSYM'nin ve kurumların yaptığı tüm sınav sorularını önceden elde ettiğine dair deliller bulunan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) örgütünün örgütünün bu faaliyetinin cumhuriyet ve topluma yönelik bir eylem olduğu belirtildi.

Açıklamada, soruşturmanın, diğer şüpheliler yönünden devam ettiği bildirildi.

Bu arada, soruşturma sırasında hayatını kaybeden Galip Demirel hakkında takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.