banner

Tekin: Özel okulları devlet okullarından ayırmıyoruz




MEB Müsteşarı Tekin, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Yelkenci ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, Özel Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret etti.

 

tekin_mebMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, son yıllarda bütün özel okulları, devlet okullarından ayırmayan bir politika güttüklerini belirtti.

 

Tekin, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Özel Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret etti.

 

Okul müdürü Talin Berberoğlu ve yetkililerden ihtiyaçlarına ilişkin bilgi alan Tekin, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında bakanlığa bağlı okullar içerisinde, azınlık ve milletlerarası okulların bulunduğunu hatırlatan Tekin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla problemlerini tespit etmek ve çözümlerini konuşmak amacıyla kurumlarda ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:

 

"Biraz önce Saint-Joseph Fransız Lisesi'ni ziyaret ettik. Okulumuzun müdiresi ve kurucusuyla oturup değerlendirmede bulunduk. Son yıllarda bu ve bütün özel okulları devlet okullarından ayırmayan bir politika gütmeye başladık. Hem devlet hem de özel okullarda, azınlık ve yabancı okulların ders kitaplarını ücretsiz dağıttık. Geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığımız öğrenci başına teşvik uygulamasından bu yıl, bu okullarımız da faydalandılar. Buralarda okuyanlarla kendi çocuklarımız arasında fark gütmeden eğitim ve öğretime devam edeceklerini temin edecek, adımlar atıyoruz. Bu kapsamda da 'Burada çözülebilecek bir problem ya da bizim yapabileceğimiz şeyler var mı?' diye okul idaresiyle görüşmek için buradayız."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.