banner

Öğretmen tayinlerine yeni düzenleme




Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin okuldaki başarısını artırmak için öğretmen tayinlerine sınırlama getiriyor. Bakan Ömer Dinçer, "Dönem aralarında öğretmenlerin tayinini meşrulaştıracak istisnai uygulamaları baştan sona gözden geçireceğiz." dedi. Öğretmenlerden fedakârlık beklediklerini ifade eden Dinçer, hizmet içi eğitimlerin de artacağını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin ara dönemlerde yaptığı mazeret tayinlerine sınırlama getirileceğini açıkladı. İl özel idaresi ve Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan 27 okulun açılış törenine katılan Dinçer, öğretmenlerin dönem aralarında yaptıkları nakiller nedeniyle eğitimin aksadığını ve öğrencilerin okuldan soğuduğunu aktardı. Öğrencilerin devamsızlık yapmasına neden olan etkenlerin ortadan kaldırılacağını söyledi.

Öğretmen ve öğrencinin sınıfta olması gerektiğini belirten Dinçer, "Eğitimin niteliğini artırmak için hem öğrenciyi hem de öğretmeni sınıfa getirecek ve beraberce öğrenmeyi başarmayı sağlayacak tedbirleri alacağız. Dönem aralarında öğretmenlerin nakledilmelerini veya başka yere atanmalarını meşrulaştıracak istisnai uygulamaları baştan sona gözden geçireceğiz." şeklinde konuştu. Bu durumda öğretmenlerin fedakârlık yapmak durumunda kalacaklarını ifade eden Dinçer, "Öğrencilerin başarısı için bu tedbirlerin alınması gerekli." dedi. Öğretmenlere meslekî yeterlilik sınavı getirilip getirilmeyeceğine ilişkin bir soruya ise Dinçer, "Öğretmenlerimiz, öğretmenlik mesleğini icra ederken farklı kariyer basamaklarında olacaklar. Her bir kariyer basamağından diğerine geçerken eğitim almak durumunda olacaklar." diye konuştu.

12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi için derslik sayısının artırılması gerektiğini belirten Dinçer, yapılan çalışmalara rağmen İstanbul'da hâlâ çok sayıda dersliğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bu soruna iki yeni uygulamayla çözüm arayacaklarını vurguladı. Bunlardan birinin okul kiralama, diğerinin ise kamu özel ortaklığıyla kurulacak kampüs okullar olduğunu aktardı. Kampüs okulları işadamları ya da müteahhitlerin yapacağını bunun hukuki zeminini de kurguladıklarını söyledi. Arsa olduğu yerlerde kamulaştırma bedellerinin çok ağır olduğunu ve bu bedellerin ödenemediği için de okul yapılamadığını kaydeden Dinçer, dolayısıyla bu tür yerlerin okula dönüşmesi için kiralama yöntemini kullanacaklarını ve o arsaların sahiplerinin okul yapmaları durumunda bu okulların kiralanacağını belirtti.

Bilim dergileri tablet bilgisayarlara giriyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokollerle, Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ile Meraklı Minik dergileri, FATİH Projesi kapsamında ücretsiz 'e-dergi' olarak öğrencilerin tabletlerine girecek. Ayrıca, bilim kültürünün geliştirilmesi için okullarda bilim fuarları gerçekleştirilecek. Protokolle müfredata uygun dijital içerikler hazırlanacak, e-ders (video) uygulamaları ile içerik zenginleştirilmesi yapılacak. Fen bilişim, teknoloji ve tasarım ile matematik programları geliştirilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.