banner

Schengen'e vizesiz girişte mutabakat sağlandı




AB Bakanı Bozkır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen'e vizesiz girebilmesi için AB ile mutabakatın sağlandığını belirterek, "Çok önemli bir beklentimiz bu şekilde karşılanmış olacak" dedi.

 

ab_turkiyeAvrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, yedincisi Samsun'da düzenlenen "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci" konulu sivil toplumla diyalog toplantısında yaptığı konuşmada, AB tarafından sağlanan kaynaklar ve AB ile Türkiye ilişkileri hakkında bilgi verdi.

 

Bakan Volkan Bozkır, bu toplantıları düzenlemekteki amaçlarının "AB sürecinden nasıl yarar sağlayabiliriz" arayışı olduğunu belirtti.

 

"AB sürecinde önemli kaynaklar var"

 

AB sürecinde önemli kaynaklar olduğunu, bu kaynakların kullanılabilmesi için de projeler üretilmesi ve bu projelerin de belli bir standartta, belli bir şablon içinde yapılması gerektiğini söyledi.

 

Erasmus programına da değinen Bozkır, "Önümüzde 800 milyon avroluk 2020 yılına kadar harcayacağımız bir kaynak var. Buradan da inşallah 500 bin gencimizi, orta yaşlımızı, meslek erbabımızı bundan yararlandırmayı umuyoruz. Sivil toplum için de önümüzdeki dönemde yaklaşık 190 milyon avro 2020 yılına kadar kaynak var." 

 

''Öteki' kavramını ortadan kaldıracak tek ülke Türkiye"

 

Bakan Bozkır, "Karşı karşıya olduğu ırkçılık ve İslam karşıtlığı gibi akımların yeşerdiği bir ortamda eğer Avrupa 'öteki' kavramının ortadan kaldırılmasını mümkün hale getirmek istiyorsa bunu sağlayabilecek tek ülke Türkiye'dir"

 

"Vatantaşlarımız Schengen bölgesine vizesiz girebilecek"

 

AB süreci bakımından son dönemde çok önemli gelişmeler meydana geldiğine işaret eden Bozkır, şöyle devam etti:

 

"Vizenin kaldırılması için mutabakat sağlandı ve inşallah bu yılın ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen bölgesine vizesiz olarak girebilecekler ve çok önemli bir sorunumuz, çok önemli bir beklentimiz bu şekilde karşılanmış olacak." 

 

"AB bakımından da Türkiye vazgeçilmez"

 

AB ile müzakere sürecinin hızlandığını da belirten Bakan Bozkır, şunları kaydetti:

 

"Türkiye için AB bugün belki gerçekten en fazla önem arz eden bir noktadadır ama AB bakımından da 'Türkiye vazgeçilmez, onsuz olmaz ve geleceğe bakarken de Türkiye ile birlikte yürüme kararlılığına kavuşmuş' bir tablo içindeyiz."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.