banner

Okula gitmeyen kız çocuklarına takip




Milli Eğitim Bakanlığı, 15 ilde kurulacak izleme ekipleriyle başta kız çocukları olmak üzere okula devam problemi olan öğrencileri tespit ederek eğitime kazandıracak.

 

kiz_cocuklari_egitimMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 15 pilot ilde yürütülen "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi" kapsamında oluşturulacak izleme ekipleri, eğitime devam problemi olan öğrencileri tespit ederek okullu olmalarını sağlayacak.

 

MEB koordinesinde yürütülen ve Avrupa Birliğince (AB) desteklenen proje çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Bingöl, Ağrı, Kars, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Şırnak ve Hakkari'de okula devam problemi olan çocukların tespiti için izleme ekiplerinin kurulması kararlaştırıldı.

 

MEB Proje Koordinatörü Osman Yalçın, şunları kaydetti: "Bu ekipler, devam problemi olan çocukların ailelerini ziyaret edecek ve devamsızlık nedenlerini araştıracak. İllerde ve ilçelerde kurulan ekipler yine ziyaretlerde bulunarak, bu aileleri ikna edecek. Ailelere ayrıca öğretmenler, din adamları, sosyal vakıf temsilcileriyle ziyaretler gerçekleştirilecek, çocuklarının niçin eğitime devam etmesi gerektiği anlatılacak. Aileler eğitimin önemi hakkında bilgilendirilecek."

 

Osman Yalçın, yürütecekleri çalışmayla 3 bin 500 öğrenci ve 5 bin 500 ebeveyne ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.