banner

TÜBİTAK'tan 7 ülkede 10 anlaşma




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, TÜBİTAK'ın 2015'te 15 ülkede 20 proje çağrısına çıktığını belirtti.

 

fikri_isikBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) yurt dışı iş birlikleri ve projeçağrıları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

TÜBİTAK'ın geliştirdiği ve öncü olduğu projelerin yanında, akademisyen ve öğrencilere sağladığı desteklerle Türkiye'nin 2023 hedefleri için çok önemli olduğunu belirten Işık, ülkenin katettiği mesafeye kurumun büyük katkı sağladığını söyledi. Bu kapsamda kurumun çok sayıda ülkeyle işbirliği yaptığını belirtten Işık, "TÜBİTAK geçen yıl İngiltere, Japonya, Kırgızistan, Kosova, Meksika, Polonya, Portekiz, Türkmenistan, Pakistan, Rusya, Fransa, İtalya, Slovenya, ABD ve Macaristan ile 20 ayrı proje çağrısına çıktı" dedi.

Işık, ikili işbirliği proje başvuru çağrıları kapsamında geçen yıl 912 ortak proje başvuru önerisinin alındığını ve 153 ortak projenin desteklenmesine karar verildiğini bildirdi. Çalıştay, kurultay, bilgi günleri ve benzeri faaliyetlerle etkin tanıtımı yapılan çağrılara yapılan başvurularda önemli bir artış gözlendiğine dikkati çeken Işık, 2014-2015 yılları arasında 579 olan proje öneri sayısının 2015-2016 yıllarında 912'ye yükseldiğini ve yüzde 57'lik artış kaydedildiğini vurguladı.

7 ülke ile 10 yeni anlaşma

 

TÜBİTAK'ın bilimsel ve teknolojik işbirliklerini artırmaya yönelik kurumlararası anlaşmalar yaptığına da değinen Işık, bu bağlamda kurumun, Birleşik Krallık, Hırvatistan, Ekvador, Kazakistan, Azerbaycan, Katar ve Hollanda ile 10 yeni kurumlararası işbirliği protokolleri imzaladığını ifade etti.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.