banner

Öğrenciler Bakan Avcı'ya saat hediye etti




Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Türkiye meslekî ve teknik eğitimde gerçekten sesiz devrim yaşıyor ve bu okul, bu sessiz devrimin en güzel örneklerinden biri“ diye konuştu.

bakan_avci_hediyeMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Sanayi Odası (ASO) Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirilen 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci dönem açılış törenine katıldı. Tören öncesi öğrencilerin yaptığı bilim projelerini inceleyen Bakan Avcı´ya, proje hazırlayan öğrencilerden biri kendi yaptığı saati hediye etti.
Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada, ikinci dönemin herkese hayırlı olmasını diledi. Bu yarıyılda da açılışı bir meslekî ve teknik Anadolu lisesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Avcı, bu okulu meslekî ve teknik eğitime verilen önceliği vurgulamak, sektörün, sanayi ve ticaret odalarının konuya gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etmek için seçtiklerini söyledi.
ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve yetkililere de teşekkür eden Bakan Avcı, ASO´nun bir anaokulu ve yüksek okulunu da eğitime kazandırdığına işaret etti. Eğitime katkı sunan tüm hayırseverlere ve girişimcilere teşekkür eden Bakan Avcı, meslekî eğitime katkıları herkes tarafından bilinen Mustafa Koç´a rahmet dileyerek, onun başlattığı projelerin girişimcilere örnek olmasını temenni etti.
Meslekî ve teknik eğitime 8 milyar 300 milyon kaynak
Bakan Avcı, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığına tahsis edilen toplam bütçenin çok daha fazlasını bu yıl meslekî eğitime ayırdıklarını belirterek, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında MEB´e 7 milyar 300 milyon, bu yıl ise meslekî ve teknik eğitime 8 milyar 300 milyon kaynak ayrıldığını ifade etti.
Organize sanayi bölgelerinde bugün itibarıyla 34´ü resmi 23´ü özel olmak üzere 57 meslekî ve teknik Anadolu lisesinde yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Bakan Avcı, bu okullardaki öğrencilere her yıl MEB´in teşvik verdiğini anımsattı.
Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah, çok kısa zamanda gerçekleştireceğimiz bir yasal düzenlemeyle sadece organize sanayi bölgelerinde ve odalarda, tüzel kişilikler tarafından açılan okullara değil aynı zamanda dışarıda, gerçek kişiler tarafından açılacak meslekî ve teknik lise ve okullara da bu desteği sağlamanın yolunu açmış olacağız. Türkiye meslekî ve teknik eğitimde gerçekten sessiz devrim yaşıyor ve bu okul, bu sessiz devrimin en güzel örneklerinden biri... Toplumca ve eğitim camiası olarak meslekî ve teknik eğitim aldığımız mesafeyi küçümsemeden daha çok yapacaklarımızın olduğu bilinciyle bu konulara hepimizin el birliğiyle öncelik vermesi gerekiyor."
Bu okulda ders zilinin çalmadığını, öğrencilerin ders programlarını öğretmenleriyle yaptığını ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için bir sandık bulunduğunu ifade eden Bakan Avcı, öğrencilerin sandıktan ihtiyaç duydukları zaman para aldıklarını ve ellerine geçince de geri koyduklarını anlattı.
Bakan Avcı, konuşmaların ardından öğrencilere, temsili olarak eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının ilk ders zilini çaldırdı. Öğrencilerin zili yavaş çalması üzerine Bakan Avcı, zili eline aldı ve "Böyle çalarsanız kimse derse girmez. Hayırlı, uğurlu olsun" diyerek kendisi çaldı. Bakan Avcı öğrencilere kitap hediye etti.
Meslekî teknik elemanı “ara” değil, “ana” elemandır
Tören sonrasında sınıfları ve atölyeleri gezerken torna atölyesindeki öğrencilerle sohbet eden Bakan Avcı, demir parçaların nasıl işlendiğine ilişkin bilgi aldı. Bakan Avcı, artık ara eleman kavramını kullanmadıklarını, meslekî ve teknik liselerde yetişen öğrencilerin nitelikli ve ana elemanlar olduğunu belirtti. Müfredatın, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip etmesi gerektiğine dikkati çeken Bakan Avcı, bu değişimi yakalamak için çalıştıklarını söyledi. Bakan Avcı, başka bir atölyede de CNC tezgahını çalıştıran düğmeye bastı.
Okulda İngilizce ders yapılan bir sınıfı da ziyaret eden Bakan Avcı, öğretmene "U sınıf" düzenine geçilmesini önerdi. Avcı, kolu kırık bir öğrencinin alçısına da imza attı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.