banner

Her işi yaparım diyenlerin sayısı 800 bini buldu




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Artık 2,5 milyon işsiz olmayacak inşallah Türkiye'de, bunu daha da aşağıya çekeceğiz. İş arayan herkese iş bulmak için iş sahaları açacağız, böylece her evde huzur olacak, şehirlerimiz huzurlu olacak'' dedi.

Bakan Çelik, GAP Endüstri Meslek Lisesi ile İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği Başkanlığı'nca SGK Konferans Salonu'nda düzenlenen ustalık belgesi dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan teşvik yasasına değindi.

15 ilin bulunduğu 6. bölgede en şanslı ilin Şanlıurfa olduğuna işaret eden Çelik, kentin 2 yılda Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından yatırımcıları ağırlamaya başlayacağına inandığını belirtti.

Her işi yaparım diyenlerin sayısı 800 bini buldu

Türkiye'de 2,5 milyon işsiz olduğunu, bunun 800 bininin hiçbir mesleği bulunmadığını belirten Çelik, ''Her işi yaparım'' diyenlerin sayısının da 800 bin civarında olduğunu söyledi.

Bunların 600-700 bininin İşkur'un kurslarında eğitildiğini hatırlatan Çelik, eski eğitim sisteminde işi bilen, meslek sahibi eleman yetiştirilemediğini belirtti.

Bakan Çelik 4+4+4 sitemiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

''Dört, dört, dört diye aylardır kavgası yapılıyor ya, bunun esas amacı mesleksizlikten insanı çıkarıp genç yaşta, gelişim çağında mesleğe yönlendirmek ve yarın iş ararken zorlanmayacak gençleri sahaya sürmek için eğitim sistemimizde değişiklik yaptık. Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, insanımız meslek sahibi olsun diye 1,5 milyon lirayı 2012'de kullanacağız. Yeter ki Şanlıurfalılar, yeter ki bu ülkede yaşayan gençlerimiz meslek sahibi olsun diye bu kaynağı ayırmış bulunuyoruz. Artık 2,5 milyon işsiz olmayacak inşallah Türkiye'de, bunu daha da aşağıya çekeceğiz. İş arayan herkese iş bulmak için iş sahaları açacağız, böylece her evde huzur olacak, şehirlerimiz huzurlu olacak. Ülkemiz huzurlu bir ülke olacak. Her ne kadar yanı başımızda huzursuzluk varsa da her ne kadar batıda durağan ekonomi varsa da ve iflaslar yaşanıyorsa da Allah'ın izniyle kardeşliğimiz, dayanışmamız, değer yargılarımız bizi bütünleştiriyor ve bu sıkıntılı coğrafyada yeşeren bir ülke olarak dünyaya örnek olmaya başarıyoruz.''

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de işsizliğin azaltılması için yeni projelerin hayata geçirildiğini, bu konuda hükümetin her türlü desteği sağladığını belirtti.

Daha sonra 450 inşaat ustasının bir kısmına belgelerini veren Bakan Çelik, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Abdulkerim Gök ile bazı daire müdürleri de katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.