banner

KPSS puanlarının geçerlilik sürelerinde değişiklik




Bu yıl KPSS sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklandığı tarihe kadar geçerli olacak. A grubu kadrolara sınav başvurularında 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi de bir yıl olacak.

 

resmiKamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında yeni bir sınav yapılmaması durumunda sonuçlar, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacak. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkındaki Genel Yönetmeliğe ilişkin değişiklik içeren Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Buna göre, KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl, öğretmen adayları için ise KPSS'de elde edilecek puan bir yıl geçerli olacak. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam edecek. Geçici maddeye göre ise A grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıl olacak.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.