banner

CHP'den öğretmenler için kanun teklifi




Teklif, askerlik görevini er ve erbaş olarak yapan öğretmenlerin askerlik sürelerinin zorunlu hizmet süresine sayılmasını öngörüyor.
chp_logoCHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, askerlik görevini er ve erbaş olarak yapan öğretmenlerin askerlik sürelerinin zorunlu hizmet süresine sayılmasına ilişkin kanun teklifi hazırladı. Türkmen'in Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifin gerekçesinde, mevcut düzenlemeye göre askerliğini er ya da erbaş olarak yapan öğretmenlerin bu sürelerinin, zorunlu çalışma süresinden sayılmadığına işaret edilerek, bunun öğretmenlerin zorunlu hizmet sürelerini tamamlayamamaları nedeniyle tayin talebinde bulunamamaları gibi sorunlara neden olduğu belirtildi.
Gerekçede, "Mevcut durumda Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görevli iken askerlik hizmetini yapmak üzere aylıksız izne ayrılanlardan, askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getiren asker öğretmenlerin askerlik süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılmaktadır. Kanun teklifiyle asker öğretmenlere tanınan haktan askerliğini er ve erbaş olarak yapan öğretmenler de yararlandırılarak söz konusu ayrım ortadan kalkmış ve öğretmenlerimizin mağduriyeti giderilmiş olacaktır" denildi.
Teklif ile Askerlik Kanunu'nda ilgili maddede düzenleme yapılarak, Silahlı Kuvvetlerde er ya da erbaş olarak askerlik yükümlülüğünü yerine getiren öğretmenlerin askerlikte geçirdikleri sürelerin zorunlu çalışma süresinden sayılması öngörülüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.