banner

Rüzgârın oğlu Guinness'e girdi!




İtalya'da, bin 73 kişinin katıldığı dünyanın en büyük yelken yarışını kazanan 12 yaşındaki Ömer Işık, en çok katılımın gerçekleştiği yarışma olması nedeniyle Guinness'e de girdi

Yelken dünyasının "rüzgârı, dalgayı koklayan cesur çocuk" olarak tanıdığı Körfez Yarımca Yelken Kulübü'nün milli sporcusu 12 yaşındaki Ömer Işık, İtalya Riva del Garda'da 27 ülkeden bin 73 yelkencinin katılımıyla yapılan 'Dünyanın En Büyük Yelken Yarışı'nda birinci oldu. Işık'ın birinci bitirdiği yarışma, dünyada en çok katılımın gerçekleştiği yarışma olması nedeniyle Guinness Rekorlar Kitabı'na da girdi.

DÜNYA ONU KONUŞUYOR

İtalya'da Riva del Garda Gölü'nde 5-8 Nisan tarihlerinde düzenlenen '30'uncu Garda Optimist Meeting-30'uncu Garda Optimist Buluşması'nda ilk gün 27 farklı ülkeden 9-14 yaş grubunda bin 39 yelkenci yer aldı. Mücadelenin son günü yelken basan sporcu sayısı yeni kayıtlarla bin 73'ü buldu. Almanya'nın 332, İtalya'nın da 235 yelkenci gönderdiği Garda'da Türkiye'yi Türkiye Yelken Federasyonu'nun (TYF) gönderdiği 7 kişilik Milli Takım'ın yanı sıra kulüplerinin desteği ya da kendi imkanları ile giden toplam 39 sporcu temsil etti. Yarış, tek sınıfta tarihin en geniş kapsamlı yelken yarışı olması nedeniyle buluşma Guinness Rekorlar Kitabı'na geçti. Riva del Garda, çok dalgalı ve rüzgârın dik iniyor olması nedeniyle yelkenciler için en zor göllerden biriydi https://indipill.com/. Ama bu bile 12 yaşındaki Türk yelkenci Ömer Işık'ı durdurmaya yetmedi. İlk yarıştan itibaren başarılı bir grafik çizen Işık, 10 yarışlık seride elde ettiği 4 galibiyetle "30 Yıllık Garda Optimist Buluşması" tarihinde Nogay Dökmeci'nin geçen yıl kazandığı şampiyonluğun ardından birincilik kürsüsüne çıkan ikinci Türk yelkenci oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.