banner

Terör mağduru öğrencilere yardım yağdı




Milli Eğitim Bakanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle Van'a gelen öğrenciler için 15 tır yardım malzemesi gönderildi.

meb_van











Milli Eğitim Bakanlığı, mağdur öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için gönderilen 15 tır dolusu yardım malzemesi, Van'da belirlenen üç farklı noktaya indirildi. Yatak, nevresim takımı, dolap, battaniye, yorgan ve ranza gibi malzemelerden oluşan malzemeler, 60 kişilik ekip tarafından, terör mağduru öğrencilerin konaklayacağı pansiyonlara yerleştirildi. Terör örgütü PKK üyelerinin yarattığı tehdit ve baskının yanı sıra ilçede kazılan çukur ve kurulan barikatlar nedeniyle yaşam alanları daraldığı için göç etmek zorunda kalan 550 öğrencinin konaklama işlemleri tamamlandı.
Kentte konaklaması beklenen 2 bin 500 öğrenci için de hazırlıklar sürerken, ara sınıflarda eğitim gören öğrencilerin de hafta içi Van'a gelmesi bekleniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Donatım Birimi Şefi Hakim Yücebaş, kente gelen öğrencilerin açıkta kalmayıp konaklaması için Milli Eğitim Bakanlığı Ders Aletleri Yapım Merkezi tarafından Van'a 15 tır malzeme gönderildiğini söyledi. 

"Hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak"
Devletin yaptığı yardımlar sayesinde hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını belirten Yücebaş, öğrencilerin konaklanması için Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin de gece gündüz çalıştığını ifade etti. Yücebaş, "Bu öğrencilerimiz için gerekli özeni göstermeye devam edeceğiz. Öğrenci sayısının artması ihtimaline karşı da tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu öğrenciler hepimizin sorumluluğunda. Bu nedenle onlar açıkta kalmayacak" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.