banner

Eğitimin liderlerinden: Nazmi Arıkan




Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Başkanı Nazmi Arıkan
nazmi_arikanÖZEL OKULLARDAKİ ÖĞRENCİ SAYISI %40 ARTTI
2015 Ekim ayı verilerine göre Türkiye’de anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15.500.000 öğrenci öğrenim görmekte. Bu öğrencilerin 1.102.000’i özel okullarda öğrenim görmektedir. 2015- 2016 eğitim- öğretim yılında 2014-2015 eğitim-öğretim yılına göre özel okullarda öğrenim gören öğrenci sayısı %40 civarında artmıştır. Bu artışın nedeni; dershanelerin dönüşüm programına dahil olup, özel okul olarak hizmet vermeye başlamaları ve MEB tarafından özel okullarda öğrenim gören öğrencilere verilen eğitim-öğretim desteğidir.

DÖNÜŞÜMDEN EN ÇOK ANADOLU LİSELERİ ETKİLENDİ
Dershanelerin kapatılmak istenmesi eğitim dünyamızda yeni bir okul türü yarattı: Temel Liseler. Dershanelerin okula dönüşmesiyle oluşan Temel Liselerin üniversite hazırlıkta öne çıkacak olması özel okulları da etkiledi ve öğrencilerini kaybetmemek için özel okullar da dershaneleşti. Bu durum, en çok Anadolu Liselerini etkiledi. Öğrenciler sınavlara hazırlıktaki dershane ihtiyacına cevap veremeyen Anadolu Liseleri, özellikle 11. ve 12. sınıflarda önemli ölçüde öğrenci kaybına uğradı. Öğrenciler kendi okullarından kayıtlarını alarak Temel Liselere kaydoldular.

YAKLAŞIK 2000 ÖZEL ÖĞRETİM KURSU’NUN AÇILMASINI BEKLİYORUZ
2016-2017 eğitim- öğretim yılını kurum çeşitliliği ve kurumların mevcut yapılarının değişimiyle yaşayacağız.
1. Etüt Eğitim Merkezleri: İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin dershane ihtiyacını karşılayacak.
2. Özel Öğretim Kursları: Lise öğrencilerinin dershane ihtiyacını karşılayacak, onların eğitim öğretimine katkıda bulunacak. Önümüzdeki yıl tartışmaların Özel Öğretim Kursları üzerinde olacağını bekliyoruz. Danıştay tarafından 3 ders sınırının kaldırılması, bina standartlarının değiştirilmesi, çok sayıda yeni kursun açılması… Kapanan, dönüşen 3600 dershanenin yerine 2000 dolayında Özel Öğretim Kursu’nun açılmasını bekliyoruz.
Sektördeki en önemli sorun ise kaçak eğitim yapan yerler. İzinsiz, denetimsiz kurs yapan yerlere müdahale edilmeli ve faaliyetlerine göz yumulmamalıdır.

%100 BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ
Fen Bilimleri Eğitim Kurumları olarak Türkiye genelindeki yaklaşık 100 dershanemizin 60 tanesini Temel Lise’ye, 10 tanesini Anadolu Lisesi’ne dönüştürdük, 30 dershaneyi kapattık. 2016-2017 öğretim yılında; 60 Temel Lise, 12Kampus Okul ( Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Ortaokul, İlkokul, Anaokulu), 20 Etüt-Eğitim Merkezi, 50 Özel Öğretim Kursu ile eğitim hayatının içinde olacağız. 2015-2016 öğretim yılına göre %100 büyümeyi hedefliyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.