banner

Bilim adamlarından "Sıtma" uyarısı




Bilim adamları, sıtmaya karşı en etkili silah olarak görülen artemisinin gücünün zayıfladığı konusunda uyardı.

sıtmaBilim adamları, sonuçları Science ve The Lancet dergilerinde yayımlanan iki araştırmada, sıtmaya neden olan plasmodium falciparum'un artemisin etken maddesine dayanıklı cinsinin sadece Kamboçya'da değil, Tayland ve Myanmar'da da görüldüğüne dikkati çekti.

İlaca dayanıklı mikrobun batıya doğru ilerlediğini belirten bilim adamları, bu ilerlemenin durdurulamaması halinde artemisine dirençli sıtmanın Hindistan ve Afrika'da yayılabileceği uyarısında bulundu.

Bilim adamları, zamana karşı bir yarışta olunduğunu, mikrop bu bölgelerde kontrol altına alınmazsa hastalığın geniş bölgeleri etkileyebileceğini ifade etti.

Artemisin, sıtmaya karşı en etkili, yan etkileri en az etken madde olarak biliniyor. Bilim adamları, artemisinin alternatifinin bulunmadığını belirtiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.