banner

Bakan Avcı'dan Ensar Vakfı açıklaması




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ensar Vakfı'nda yaşananlarla ilgili yargı sürecinin yanında bakanlık olarak kendilerini ilgilendiren boyutlarıyla idari soruşturmaları sürdürdüklerini söyledi.

nabiavciKaraman'daki istismar iddiasıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bu vakfın yetkisi var mı? MEB neden işbirliği yapıyor?' diye sorduğunun hatırlatılması üzerine Avcı, olayın yargıya intikal ettiğini ve yargı sürecinin devam ettiğini belirtti.

Bakanlığın pek çok sivil toplum kuruluşuyla, imzaladığı protokollerle işbirliği yaptığının ve bundan sonra da yapacağının altını çizen Avcı, "Ensar Vakfı da bizim çok verimli işbirliği yaptığımız sivil toplum kuruluşlarımızdan biridir. Herhangi bir kişinin, o sivil toplum kuruluşuyla ilişkisinin ne düzeyde olduğunu da bilmediğimiz bir kişinin işlediği suç veya suçlardan ötürü topyekun bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değildir. Başka sivil toplum kuruluşlarıyla da benzer işbirliklerimiz var. Bundan sonra da eğitime katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimizle, vakıflarımızla işbirliğimizi sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.