banner

Eğitimde ‘sosyal medya’ önemli mi?




Sosyal medya ağı, bazı ülkelerde politik ve toplumsal açıdan değişimi tetikleyen bir araç, ancak aynı zamanda iyi bir öğrenme methodu. Dünyanın farklı köşelerinden insanlarla buluşmayı sağlayan internet, sınırları ve mesafeleri ortadan kaldırıyor. Peki okullar bu sistemden nasıl faydalanıyor?

Haberin videosu için tıklayın

Kanadalı öğrenciler sosyal medya yoluyla Brezilya, İngiltere ve hatta Güney Afrika’daki yaşıtlarıyla buluşuyor. Sorularını facebook veya e-posta yoluyla ileten gençlerin bugünkü konusu ırkçılık.

Kanada’da öğrenciler çalışmalarında 25’ten fazla yazılım sistemi ve bilgisayar kullanıyorlar. Ödevlerini öğretmenlerinin bloguna postalıyorlar.

Sosyal medya öğretmenleri bir araya getirirdiği kadar bölebilir de… Eğitimciler, sınıfta teknoloji kullanma konusunda henüz hemfikir olmadılar. Sosyal medya ağının kullanım oranını daha iyi anlayabilmek adına, digital işlemci, John Davitt ile konuştuk.

Sosyal medya, zaman alıcı yapısı ile olduğu kadar öğrencileri odalarına hapseden, özel hayatlarını dışarıya fütürsuzca yansıtan bir ağ olarak da adlandırılıyor. Peki ama öğretmenler sosyal medyanın yarar ve zararlarını öğrencilerine anlatıyor mu?

Almanya Düseeldorf’da bulunan Rudolf Steiner Lisesi’nde evet! Bu okulun kendine ait bir paylaşım sitesi, web sitesi hatta ‘facebook’, ‘twitter’ ve ‘youtube’ sayfası bulunuyor. Öğrenciler verileri bilgisayar üzerinden paylaşırken, öğretmenler ise birer moderatör gibi davranıyor. Ve en önemlisi okuldaki herkes gizlilik kurallarının bilincinde.

(euronews)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.