banner

Bekir Okan: Sağlık alanında daha da büyüyeceğiz




Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, sağlık alanında daha da büyümeye hazırlandıklarını söyledi.

bekir_okan_universite2015’te yeni açılan Konservatuvarımızda öğrencilerimiz eğitime başladı. Öğrenci sayımız 21 bin 500’ü buldu. Eğitimdeki Okan markasını sağlıkta da iddialı hale getirmekte kararlıyız ve bunun için çalışmaya devam ediyoruz. Eylül ayında açılacak hastanemizle sağlık alanında daha da büyümeye hazırlanıyoruz. Hastanemiz 260 yatak kapasiteli olacak. Okan Üniversitesi Hastanesi öğrencilerimizin pratik gelişimi için staj olanağı sunarken, halkımızı da güvenilir tedavi hizmetleriyle buluşturacak.
ÖĞRENCİLERİMİZE MIAMI’DE EĞİTİM İMKANI SUNUYORUZ
2015 Mayıs’ta ABD yasalarına göre kurulan Miami’deki Okan International University’i (OIU) açtık. OIU ile öğrencilerimize dünyanın cazibe merkezi Miami’de eğitim imkanı sunduk. Okan Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimiz dilerlerse İngilizce hazırlık eğitimini OIU’da okuyabiliyorlar. Ayrıca her sınıftan dileyen öğrencilerimiz Haziran ayında, Miami’deki kampüsümüzde açılacak İngilizce Yaz Programı’na katılabilecek.
YÜZLERCE FİRMA İLE CO-OP İŞBİRLİKLERİ YAPIYORUZ
İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonu doğrultusunda üniversitemiz, programların alanlarıyla ilgili faaliyet gösteren yüzlerce firma ile CO-OP işbirlikleri yapıyor. Bu işbirlikleri sayesinde öğrencilerimiz kendi sektörlerinin önde gelen firmalarında staj yaparak iş yaşamını yakından tanıyor, deneyim kazanıyor. Mezun olmadan iş bulma imkanına sahip oluyorlar.
VAKIF ÜNİVERSİTELERİ HER YIL 1 MİLYAR TL’Yİ AŞAN BURS SAĞLIYOR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Yükseköğretim Meclis Başkanlığı görevimi 3 dönemdir sürdürüyorum. Bugüne kadar farklı platformlarda vakıf üniversitelerinin sorunlarını dile getirdik. Vakıf üniversiteleri ile ilgili sorunları gündeme getirmeye ve çözümü için çalışmaya devam ediyoruz. Vakıf üniversiteleri her yıl öğrencilerine toplamda 1 milyar TL’yi aşan burs sağlıyor. Bu bağlamda devletimizden daha fazla destek bekliyoruz.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.