banner

MEB üniversite tercihleri için sahaya iniyor




Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl TEOG sisteminde başlattığı "tercih danışmanlığı" hizmetini, üniversiteye gidecek adaylar için de uygulamak üzere hazırlıklarını tamamladı.

 

meb_tercihBakanlık, üniversite tercihi konusunda donanımlı öğretmen ve yöneticilerden oluşan yaklaşık 15 bin eğitimci aracılığıyla 81 ilde hizmet verecek. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, yaptığı açıklamada, dershanelerin özel okula dönüşümünün ardından, TEOG sisteminde öğrencilerin profesyoneller eşliğinde tercih yaparak, bir üst eğitim programına yerleşmesi amacıyla rehberlik hizmetlerine hız verildiğini hatırlattı. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün çalışmalarıylaTEOG tercih döneminde Türkiye genelinde 2 bin 183 komisyon kurulduğunu ve bu komisyonlarda 7 bin 132 rehber öğretmenin görev yaptığını belirten Güngör, bu komisyonlardan 500 binden fazla öğrenci ve velinin yararlandığını belirtti. 

 

Bu yıl üniversite tercihi yapacaklara yeni hizmet
Genel Müdür Güngör, MEB'in sadece 8'inci sınıflar için değil, aynı zamandaüniversite tercihi yapacak öğrenciler için de ayrı bir "tercih danışmanlığı" hizmetinin sunulması amacıyla hazırlıklarını tamamlandığını bildirdi. "Tercih danışmanlığı komisyonları ile ortak sınavlara katılan 1 milyonun üzerinde öğrenci ile ÖSYS'ye başvuran 2 milyonun üzerinde adayın tamamına hizmet verilmesi hedefleniyor." ifadelerini kullanan Güngör, Tercih Danışmanlığı Komisyonlarının okulların yanı sıra öğrenci ve velilerinin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla alışveriş merkezleri, çay bahçeleri, parklar gibi yerlerde de kurulacağını kaydetti.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.