banner

Öğretmenlere 'süt semineri' verilecek




Ulusal Süt Konseyi, Okul Sütü Programı kapsamında bugün ve yarın Ankara’da eğitimcilere dönük eğitim seminerleri yapılacağını bildirdi.

Ulusal Süt Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkındaki Karar”ın 25 Mart 2012 tarih ve 28244 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi ile özel okullar hariç Türkiye’deki ana sınıfından itibaren 5. sınıf dahil olmak üzere tüm öğrencilere her okul günü süt dağıtımının, 25 Nisan 2012 tarihinde başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, Okul Sütü Programı ile çocukların dengeli beslenmesini sağlamak suretiyle gelişme oranlarını desteklemek ve süt içme alışkanlığı kazanmış nesiller yetiştirmenin temel hedef belirlendiği ifade edildi.

Program kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi’nin işbirliği ile 11-12 Nisan 2012 tarihinde Ankara’da Eğiticilerin Eğitim Seminerleri yapılacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Her ildeki ilgili bakanlığın İl Müdürlükleri tarafından görevlendirilen 2 kişi, programın yürütülmesi ve sütün faydaları konusunda verilecek seminerlere katılacak ve görsel eğitim materyallerinin de her ile ulaşması sağlanacak.

Toplam 486 katılımcı ile gerçekleştirilecek olan seminerin ardından İl müdürlükleri bulundukları illerde eğiticileri bilgilendirecek ve programın uygulama usulleri ile daha da önemlisi sütün faydaları konusundaki bilgiler tüm ilköğretim okullarımızdaki öğrencilere ulaştırılacak.”

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.