banner

ÖSYM'den flaş karar: LYS soruları basınla paylaşılmayacak




ÖSYM'den, bu ay yapılacak LYS'nin sorularının yalnızca resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacağı, basın kuruluşları ile paylaşılmayacağı bildirildi.

 

osym_medyaÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince paylaşılan bilgi notuna göre, telif hakları ÖSYM'ye ait olan sınav sorularının, sınav öncesinde ya da sonrasında sosyal medya dahil, yazılı ve görsel basında paylaşılmasının yasak olduğu belirtildi.
LYS sorularının yalnızca ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacağı, ancak basın kuruluşları ile paylaşılmayacağı kaydedilerek, "Bu itibarla, resmi internet sitemizde yayımlandıktan sonra 2016 LYS soruları, yazılı ve görsel basında yalnızca www.osym.gov.tr internet adresinde soruların yer alacağı ilgili URL adresinin paylaşımı (link paylaşımı) ile mümkün olabilecektir." bilgisi paylaşıldı. 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.