banner

ÖSYM Başkanı Demir'den önemli açıklama




ÖSYM Başkanı Demir, Lisans Yerleştirme Sınavı sorularının önceki yıllarda olduğu gibi tümüyle MEB müfredatına uygun olarak hazırlandığını belirterek "Adayların görmediği konudan soru çıkması söz konusu değil." dedi.

 

omer_demir2016 LYS ile ilgili soruları yanıtlayan Demir, LYS'ye 1 milyon 73 bin 18 adayın başvuru yaptığını bildirdi. LYS sorularının müfredata uygunluğuna ilişkin soru üzerine Demir, 2016 LYS formatında kılavuzda yer alan bilgilerin dışında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirtti.
Soruların, önceki yıllarda olduğu gibi, tümüyle MEB müfredatına uygun olarak hazırlandığını bildiren Demir, "Bu yüzden, 2016 LYS'de, adayların daha önce hiç görmediği konudan soru çıkma durumu söz konusu değildir. Adaylarımız müsterih olsun." dedi.

 

"Fazla süre kullanımı hoş görülemez"
Prof. Dr. Demir, yeni kural ihlallerine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) görevlilerin "Sınav bitti" uyarısının ardından özellikle "Kitapçığı kapat" uyarısını da yapmaya başladıklarını hatırlattı.
Demir, şöyle konuştu: "Fazla süre kullanımı nedeniyle 2016 yılında 117, 2015 yılında 832 adayın sınavı iptal edildi. Bu kural, tüm sınavlarda geçerli olduğu için 2016 LYS'de de uygulanacaktır. Özellikle bu konuda adaylarımızı sizin aracılığınız ile tekrar uyarmak isteriz. Bir soru ile çok sayıda adayını sıralamasının değiştiği bir sınavda hiçbir adayın fazladan süre kullanması hoş görülemez, buna izin verilemez." 

 

Sınavda açık uçlu soru yok
Ömer Demir, ayrı cevap kağıdı yerine, soru kitapçığı ile cevap kağıdının "sınav kitapçığı" adı altında birleştirilmesi uygulamasına ilişkin değerlendirme de yaptı. Ayrı bir cevap kağıdı olmadan soru kitapçığında her bir sorunun altında cevap alanı oluşturulmasının, aynı zamanda açık uçlu soruların sınavlarda sorulabilmesi için bir teknik ve ön hazırlık niteliğinde olduğunu ifade eden Demir, "Ancak bugün itibariyle herhangi bir sınavda açık uçlu soru sorulmasına ilişkin bir karar alınmamıştır. LYS adayları için sürpriz bir durum söz konusu değil." açıklamasında bulundu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.