banner

Bakan: Güneydoğu'daki öğretmenlerin çoğu geri dönüyor




Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerinde konuştu. 

ismet_yilmaz_bakanMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 3. madde üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, "Ücretli öğretmen çalıştırmak doğru bir yöntem mi?" sorusuna, "Doğru olduğunu söylemiyoruz, kesinlikle doğru değil. Doğru olanı kadrolu öğretmen. Bir doğrusu var, bir de hayatın gerçeği var. Güneydoğu'ya öğretmen atıyoruz, bir yıl sonra yüzde 90'a yakını geri dönüyor, mazeret ataması ya da eş tayini nedeniyle. Eş tayiniyle atamasak, 'aile bütünleşmesini sağlamıyorsunuz' denilecek. Güneydoğu'da birilerini tutmamız lazım. Ücretli öğretmen de sözleşmeli öğretmen de var." dedi. 

Rotasyon uygulamasının olup olmayacağı sorusunu da yanıtlayan Yılmaz, "Bunun üzerinde bir bakıyoruz. Biz gerçekten eğitimin kalitesini arttırmak istiyoruz. Bir öğretmen bir okulda 12 yıl kaldıktan sonra başka okula göndermek iyi mi olur, kötü mu olur? Benim kardeşim öğretmen, hepimizin ailesinde öğretmen var. Emekli oluncaya kadar 24-25 yılda iki okul değiştirecek. Ömür boyu bir yerde kalması ne kadar doğru? Daha değerlendiriyoruz, kararı vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız." diye konuştu. 

"Vakıf hakkındaki bütün olumsuz imajın değişeceğini düşünüyorum"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Maarif Vakfı Kanun Tasarısı'nın yasalaşması ve vakfın kurulması halinde özellikle yurdışındaki Türklerin eğitim ihtiyaçlarına yönelik önemli bir düzenlemenin hayata geçeceğini belirterek, "Kurulduktan sonra bu vakıf hakkındaki bütün olumsuz imajların, algıların değişeceğini düşünüyorum." dedi. 

Bakan Yılmaz, "Türkiye'de eğitimin birçok sorunu dururken Maarif Vakfı kurulması konusunun gündeme getirilmesinin yanlış olduğu" şeklindeki eleştirilere yanıt vererek, yurtdışında yaşayan Türklerin eğitim konusundaki taleplerini karşılamanın da hükümetlerinin bir görevi olduğunun altını çizdi. 

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının okul ihtiyacı olduğunu ve bunun da vakıf aracılığıyla giderileceğini belirten Yılmaz, "İnanın ki kurulduktan sonra bu vakıf hakkındaki bütün olumsuz imajların, algıların hepsinin değişeceğini düşünüyorum." diye konuştu. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.