banner

800 okul Komşu'ya tatile gidiyor




Yunanistan, geleceğini Türk çocuklara bağladı. Martta "iyi niyet vizesi" için düğmeye basan Atina,120 euroluk vize ücretini çocuklardan almayacağını açıkladı, şimdiden 800 Türk okulu tatil için başvurdu.

Ekonomik krizin sokaklara taştığı, geçim sıkıntısının intiharlara yol açtığı Yunanistan, geleceğini Türkiye'de arıyor. İflas etmemek için kemer sıkma politikalarını uygulamaya alan, peş peşe tasarruf paketleri açıklayan, harcamaların musluklarını kısan Atina yönetimi, geçen ay büyük umut beslediği turizm sektörüne yönelik "iyi niyet" vizesine Türkiye'den yoğun ilgi geldi. Özellikle Türkiye ve Rusya'dan turist çekmek için düğmeye basan Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Dimas, ülkenin belli başlı dış temsilciliklerine gönderdiği genelge ile Yunanistan'a ilgi duyanlara yönelik kolaylık sağlanmasını istedi.

12 YAŞ ALTI PARASIZ

Dışişleri Bakanı Stavros Dimas, geçen ayın sonunda açıkladığı genelge ile öğrenci, 12 yaşından küçük çocuklar ve bilimsel geziler için ücretsiz vize sağlanması için talimat verdi.

TURİZM CANLANIR

Ekonomisinin dinamosu turizmden gelirlerini artırmayı düşünen Yunanistan Hükümeti, Türk öğrenciler ve 12 yaşından küçük çocuklardan aldığı 120 euroluk vize ücretinden vazgeçmeyi hedefliyor. Şu ana kadar Yunan Adaları için Türkiye'den yoğun talep aldıklarını söyleyen Yunan turizmciler, Türk okullarından gelen başvurularda patlama yaşandığını açıkladı. Şimdiye kadar uygulamayla Yunanistan'a gitmek isteyen Türk okullarının sayısının ise 800'e yaklaştığı belirtiliyor. Türk Yunan Ticaret ve Kültür Festivali Komitesi Üyeliği yapan turizmci Aris Lazaris, "Uygulama Yunan turizminin canlanmasına olumlu yansıyacak" diye konuştu.

İzmir ve İstanbul'dan 7 üniversite de var

Türk okullarının ücretsiz vize uygulamasından faydalanmak için kolları sıvadığını söyleyen Lazaris, "800 Türk okulu bu uygulamayı yakından takip ediyor" dedi. Yunan Greek Reporter'a konuşan Mitilene Tour'un sahibi Aris Lazaris, "Adaları görmek için İstanbul ve İzmir'den 7 üniversitede okuyan gençler de ilgi gösteriyor" diye konuştu. Yunanistan, "iyi niyet" vizesini birçok ülkeye katı şartlar koyan Schengen çerçevesinde uygulamaya aldı.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.