banner

Türkiye Maarif Vakfı Kanunu Resmi Gazete'de




Merkezi İstanbul'da olan "Türkiye Maarif Vakfı" adıyla vakıf kurulmasını öngören kanun, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

resmi_gazeteKanuna göre, merkezi İstanbul'da olan "Türkiye Maarif Vakfı" adıyla vakıf kurulacak. Vakıf, yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak, örgün, yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden, üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs verecek, okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açacak. Yurt içinde de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirecek vakıf, bilimsel araştırmalar ve araştırma, geliştirme çalışmaları yapacak, yayınlar, metotlar geliştirecek, faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütecek.

 

Bakanlık bütçesinden vakfa 1 milyon lira
Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde Türkiye Maarif Vakfının kuruluşu, resmi senedi ve vakfın Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre tesciline ilişkin işlemler, Milli Eğitim Bakanlığınca sonuçlandırılacak.
Yürürlük tarihinden itibaren 1 ay içerisinde Türkiye Maarif Vakfının kuruluş işlemlerinde kullanılmak ve kalanı kuruluş tamamlandıktan sonra vakfa devredilmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyon lira aktarılacak.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.