banner

Okul müdürü copla öğrencileri dövdü




Adana'da bir ilköğretim okulunda İngilizce öğretmenine CD atıldığı için sınıfa kızan okul müdürünün sınıfta bulunan tüm öğrencileri elindeki copla sıra dayağına çektiği ileri sürülürken, öğrenciler rapor aldı.

Haberin videosu için tıklayın

Olay, merkez Seyhan ilçesindeki bir ilköğretim okulunda meydana geldi. İddiaya göre 8H sınıfında İngilizce dersi olan öğretmen N.C., ders yapmak üzere sınıfa yöneldi. Kapıdan içeri girdiğinde öğrenciler tarafından üzerine CD atılan öğretmen, eğilerek CD’nin başına çarpmasından son anda kurtuldu. Öğretmen N.C., öğrencilere "10'a kadar sayıyorum kim yaptıysa ortaya çıksın, dayakta atmayacağım, disipline de vermeyeceğim, ama çıkmazsa müdüre söyleyeceğim" dedi. Öğretmen 10'a kadar saydı ancak CD'yi atan öğrenci ortaya çıkmayınca olayı okul müdürü C.V.'ye bildirdi. Sınıfa gelen okul müdürü de, "10'a kadar sayıyorum, CD'yi atan ortaya çıksın. Hiçbir şey yapmayacağım, ancak çıkmazsa herkese sıra dayağı atacağım" dedi. Buna rağmen CD'yi atan ortaya çıkmayınca müdür, iddiaya göre elindeki copla sınıfta bulunan öğrencilerin eline birer kez vurdu. Özellikle kız öğrenciler ağlamaya başladı. Öğrenciler okuldan ayrılır ayrılmaz ailelerinin yanına giderek durumu anlattı. Bunun üzerine elinde kızarıklar oluşan 15 yaşındaki M.Ş., babası V.Ş. (40) ile birlikte bir sağlık merkezine giderek, "el bileği ve elin tanımlanmamış yaralanması" tanısıyla bir gün rapor aldı.

Öğrenci M.Ş., okul müdürünün CD yüzünden sınıfta herkesi dövdüğünü belirterek, "Elindeki cisimle sert bir şekilde bir defa vurdu. Ben önde oturduğum için elim çok acıdı. O an elim uyuştu. Parmaklarımı hissetmedim. Sınıfta herkes ağladı" dedi.

Baba V.Ş. ise, kızına 15 yaşına kadar bir tokat bile vurmadığını anlatarak, "Kızma nasıl dayak atar, acaba müdür kendi kızına da böyle mi davranıyor. Bir suçu varsa disiplin cezası var. Kaldı ki bu olayda çoğu öğrencinin suçu da yok. Benim kızım okula eğitime gidiyor, dayak yemeğe değil. Bu nedenle okul yönetimiyle görüşüp sonra ne yapacağıma karar vereceğim" diye konuştu.

A.Ş. (15) adlı öğrenci ise, okul müdürünün 10'a kadar sayıp CD'yi atanın ortaya çıkmamasından dolayı sınıftaki herkesi dövdüğünü ifade ederek, "Elindeki copla müdür herkesi dövdü. Sınıfta herkes ağladı" dedi.

A.Ş.'nin babası C.Ş. (45) okul müdürünün kızını dövmeye hakkı olmadığını belirterek, "Orası nasıl bir okul, okul müdüründe cop ne geziyor. Çocuklarımızı okul yerine karakola mı gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Okul müdürü C.V. ise, okulda çocukların disiplinsizliği nedeniyle ders yapamaz hale geldiklerini söyleyerek, "Çocuklar İngilizce öğretmenine CD atmış. Öğretmen kendini korumasa kör olabilirdi. Biz de bunu atanın ortaya çıkmasını istedik ama yapan ortaya çıkmadı. Bu nedenle çocukları sert bir şekilde uyarıp, aileleriyle görüşme talep ettik. Kesinlikle ben kimseyi dövmedim. Çocukların elleri nasıl kızarmış, ne yapmışlar bilmiyorum" dedi.

Bu arada Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.