banner

Türkiye de insan haklarını askıya aldı




Türkiye, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hal uygulaması çerçevesinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin askıya alındığını, Avrupa Konseyi’ne resmen bildirildi.

 

strazburgBaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından bugün açıklanan askıya alma kararını, Türkiye’nin Avrupa Konseyi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdoğan İşcan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’a iletti.

 

Fransa, Ukrayna ve Türkiye askıya aldı
AİHS’nin 15. maddesi, "Taraf Devletlerin hükümetlerine, istisnai koşullarda, sözleşme kapsamındaki belirli hak ve özgürlükleri koruma yükümlülüklerini geçici, kısıtlı ve denetimli bir şekilde askıya alma" imkanı sunuyor.
Şimdiye kadar 8 ülke AİHS’yi askıya aldı. Geçen yıl, Paris saldırılarından sonra Fransa, ülkenin doğusundaki gelişmeler sonrasında da Ukrayna, AİHS’ni askıya aldıklarını açıklamıştı.
AİHS’nin askıya alınması, sözleşmeye taraf ülkelerden birinin bazı durumlarda "Sözleşmedeki yükümlülüklerden bazılarını yerine getiremediği ve bu nedenle askıya aldığı anlamına geliyor. AİHS geçici olarak ve belirli bir süre askıya alınabiliyor. Sözleşmenin tüm maddeleri askıya alınamıyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.