banner

Yamanlar Koleji kapatılmadı, kayyum atandı




Darbe girişimi kapsamında, FETÖ'yle bağlantılı olduğu iddiasıyla Yamanlar Kolejinin de aralarında bulunduğu 29 eğitim kurumunun bağlı olduğu Sema ve Şelale A.Ş'ye kayyum atandı.Yamanlar Koleji'nde, Fethullah Gülen'in, Türkiye'deyken kullandığı ve özel görüşmelerini yaptığı iddia edilen odada da arama yapıldı. Odada futbolcuların imzaladığı İnter forması da dikkat çekti.
yamanlarİzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonlarında elde ettiği bilgi ve belgeler ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birimlerin incelemeleri sonucu FETÖ'ye eleman kazandırdığı, mali destek sağlandığı iddiaları doğrultusunda, merkezleri İzmir'de bulunan Sema AŞ ile Şelale AŞ'ye kayyum atandı.
Atanan kayyumlar, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ekipleri nezaretinde şirketlere ve şirketlere bağlı 29 eğitim kurumuna giderek idaresini devraldı.

POLİSLER ARAMA YAPTI
29 eğitim kurumunun bağlı olduğu Sema ve Şelale AŞ'ye kayyum atanmasının ardından, görevliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleriyle söz konusu kurumlara gitti.
GÜLEN'İN TÜRKİYE'DEYKEN KULLANDIĞI ODAYA GİRİLDİ
Bu kurumlar arasında, örgütte önemli bir yeri olduğu bildirilen Yamanlar Koleji de yer aldı. Fetullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumu olduğu bildirilen Yamanlar Kolejinin, örgütün temellerinin atıldığı bu okula giden polisler ve kayyum heyeti, Gülen'in yurt dışına çıkmadan önce özel görüşmelerini yaptığı iddia edilen özel odasına da girdi.
İNTER FORMASI VAR
Odada camekanlı alana konulmuş iki hırkayı daha önce Gülen'in giydiği iddia ediliyor. Camekanlı sergi bölümünde çeşitli taşlardan yapılan tesbihler, içinde çeşitli yerlerden getirilmiş toprakların da bulunduğu çok sayıda gümüş kutular, kılıçlar, bazı eski milli futbolcuların formaları da yer alıyor.
Odada dikkat çeken diğer bir unsur ise beyaz "el semboller". Duvara monteli el sembollerine Kur'an-ı Kerim ile tesbihler konulmuş. Yine duvara monte, etrafı küçük yıldızlarla donanmış bir Türk bayrağı tablosunun bulunduğu odada, üzerinde terazi bulunan sütun ile heykeller, duvara monte dünya haritası ve büyük toplantı masası yer alıyor.
GÜLEN'E YEMİN İDDİASI
Yamanlar Kolejinde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp okullarından mezun olanlarının ardından kolejdeki özel odada Gülen'e "bağlılık yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği öne sürülüyor. Yine okuldan yetişen "seçilmiş öğrencilerin" emniyet teşkilatına ve kamu kurumlarına yerleştirildiği öne sürülüyor. İzmir Yamanlar Koleji'nin temelleri 1973 yılında atılmıştı.

Kaynak: Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.