banner

1669 eğitim kurumu kapatılıyor




MEB, terör örgütü FETÖ'ye ait 936'sı özel okul, 449'u öğrenci yurdu, 284'ü diğer özel kurum olmak üzere toplam bin 669 özel öğretim kurumunun kapatılmasına dair işlem yürütülüyor.

 

mebMilli Eğitim Bakanlığında, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, bu örgütle irtibatlı tüm özel eğitim kurumları, okullar ve barınma merkezlerine yönelik çalışmalar sürüyor. Anayasal düzene karşı işlenen suçlar kapsamında FETÖ'ye ait 936'sı özel okul, 449'u öğrenci yurdu, 284'ü diğer özel kurum olmak üzere toplam bin 669 özel öğretim kurumunun kapatılmasına dair işlemler devam ediyor. Bakanlık, şimdiye kadar 800'e yakın özel okulun kapatılmasına yönelik yazılı talimatını illere gönderdi. 

 

FETÖ ile ilişkili tüm kurumlara kapatma talimatı
MEB Özel Öğretim Kurumları, bütün il milli eğitim müdürlüklerine bir talimat göndererek, FETÖ ile ilişkili tüm özel öğrenci yurtları, öğrenci etüt merkezleri, özel okullar ve özel kursların Bakanlığa ve Cumhuriyet Savcılıklarına ivedi olarak bildirilmesini ve okullar dışındaki bu kurumların tümünün valiliklerce kapatılmasını istedi.
Okulların kapatma işlemi ise Bakanlık tarafından gerçekleştiriliyor. 

 

27 bin 157 eğitim personelinin çalışma izinleri iptal edildi
Kayyuma devredilmiş kurumlar dahil, FETÖ ile ilişkili okul ve kurumlarda çalışan 27 bin 157 eğitim personeli ve diğer personelin çalışma izinleri Bakanlıkça iptal edildi. Bu personelin Bakanlığa bağlı özel öğretim kurumlarında tekrar görev almasına izin verilmeyecek.

 

 Binlerce öğrenci okullardan ayrılıyor
Ayrıca FETÖ'nün darbe girişiminde bulunması, bu kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin hızlı bir şekilde bu kurumlardan ayrılmasına neden oldu. Bir kaç gün içerisinde binlerce öğrenci, terör örgütüne ait bu kurumlardan ayrıldı ve yüzlerce öğrencinin bu kurumlardan çıkış işlemi ise devam ediyor. Bu okullardan özel okula nakil olacak öğrencilerin işlemleri günlük gerçekleştirilebiliyor.
Resmi okullara nakil olacak ilköğretim öğrencileri de işlemlerini günlük yapabilecek. Resmi ortaöğretim okullarına nakil olacak öğrencilerin ise kontenjana bakılmaksızın ortaöğretim taban puanına göre günlük nakilleri yapılabilecek.
Kapatılan okullarda öğrenim gören öğrencilerin nakil işlemleri ise il milli eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlar aracılığıyla gerçekleştirilecek.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.