banner

Devlet ölüyü atadı!




Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısını yeniden düzenleyen mevzuat sonrası oluşturulan birimlerin talebi dışındaki personelin ihtiyaç duyulan yerlere atandığı, bu işlemler sırasında emekliye ayrılan ve vefat edenlerin bazılarının bilgi işlem sistemindeki teknik bir arıza sebebiyle personel listelerinde yer aldığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Güven Bektemur, yaptığı açıklamada, bakanlığın 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden yapılandırıldığını hatırlattı.

Bu kapsamda yeni oluşturulan birimlerin talebi dışında kalan personelin, bakanlık ve bağlı kuruluş kadroları dikkate alınarak ihtiyaç duyulan birimlere atamalarının yapılmasının hükme bağlandığını ve personel listelerinin ilgili birimlere gönderildiğini belirten Bektemur, şunları kaydetti:

"Tüm bu işlemler gerçekleşirken emekliye ayrılan ve vefat eden bazı isimlerin, bilgi işlem sistemindeki teknik bir arıza sebebiyle personel listelerimizde yer aldığı anlaşılmıştır. Ancak bu isimlere maaş ödenmesi gibi bir durum söz konusu değildir."

Bektemur, personel hareketliliği sırasında sehven yapılan bu hatadan dolayı kamuoyundan özür diledi.

(cnntürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.