banner

Bu filmi başka bir film!




İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Eyüp Belediyesi, bugünlerde farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gençler, çevre gönüllüleri ve çok sayıda STK temsilcilerinin katılacağı 'Gençlik Şenliği' adlı etkinlik kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP'nin himayesinde "Dünyada Bir Gün" filminin ilk gösterimi tüm dünya ile aynı anda izleyiciyle buluşacak. 22 Nisan Dünya Günü etkinlikleri kapsamında Bilgi'de gösterilecek film, aynı isimli platformun 10.10.2010 tarihinde tüm dünyaya yaptığı çağrı ile dünyanın her köşesindeki insanlardan gelen hayat karelerinden oluşuyor. Türkiye, Arjantin, Bangladeş, İsrail, Rusya, Japonya gibi çok sayıda ülkeden videoların yer aldığı film, insanlığın birbirine nasıl bağlı olduğunu, bu gezegende sadece tek bir günde bile çok çeşitli insan hikâyeleri yaşandığını gösteriyor. Gençlik Şenliği'nde konserler ve sivil toplum buluşmaları saat 11.00'de başlayacak. 13.30'da ise Dünyada Bir Gün'ün gösterimi yapılacak. Etkinlikler ücretsiz olarak takip edilebilecek.

Dünyada Bir Gün; 10 Ekim 2010'da (10/10/10) 24 saatlik bir zaman dilimi içerisinde tüm katılımcıların çektiği görüntülerden oluşan uzun metrajlı bir film ve video zaman kapsülü meydana getirmeye yönelik yeni bir medya projesi. Projeyi ortak bir arşiv olarak hayata geçiren Kurucu/Yönetmen Kyle Ruddick ve Eş-Kurucu/ Baş-Yapımcı Brandon Litman, tüm katılımcıların dünyayı yorumlama şekillerini göstermek üzere çektikleri görüntülerin kullanılmasına ve kurgulanmasına imkân sağladılar. (Ayrıntılı bilgi için www.OneDayOnEarth.org)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.