banner

27 öğrencinin zehirlenmesine soruşturma




Kütahya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saat 21.30 sıralarında Nafi Güral Fen Lisesi Pansiyonu'nda kalan birkaç öğrencinin mide bulantısı ve kusma şikayetiyle öğretmenlere başvurduğu belirtildi.

Söz konusu öğrencilerin Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müşahede altına alındığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Aynı gece saat 22.30'dan sonra zaman aralıklarıyla birçok öğrenci aynı şikayetlerle okul idaresine başvurmuştur. Öğrenciler hızlı bir şekilde hastaneye intikal ettirilerek müşahede altına alınmıştır. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince gerekli tetkikler yapılmak üzere numuneler alınarak, Eskişehir İl Gıda Kontrol Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Çevre Sağlığı İl Müdürlüğü'nce de su numunesi alınmış, gerekli tetkikler için laboratuvara gönderilmiştir. Öğrencilerimizin sağlığı ile ilgili herhangi bir hayati tehlike bulunmayıp, ayakta tedavi edilerek okullarına gönderilmiştir. Konu ile ilgili olarak idari ve adli soruşturma başlatılmıştır.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.