banner

NASA'nın yer istasyonuna Türk eli değdi




NASA'nın Jüpiter'in sırlarını araştırmak üzere gönderdiği "Juno" adlı uzay aracını gözleyen yer istasyonundaki 17 hidrolik motor, 4 kişilik Türk mühendis tarafından Bursa'da üretildi.

 

nasa_turkiyeABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nce (NASA) Jüpiter'in sırlarını araştırmak üzere gönderilen "Juno" adlı uzay aracını gözleyen yer istasyonunda kullanılan 17 hidrolik motorun, 4 kişilik Türk mühendis tarafından Bursa'da üretildiği bildirildi.
BOSCH Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk mühendislerden oluşan 4 kişilik ekip, 17 özel hidrolik motoru Bursa'daki Bosch Rexroth Fabrikası'nda üretti.
Gelecek 20 ay boyunca Jüpiter hakkındaki sırları araştırmakla görevli "Juno" adlı uzay aracıyla kesintisiz iletişim, NASA'nın Derin Uzay Ağında (DSN) yer alan yer istasyonları tarafından sağlanacak.
Üç adet 70 metrelik parabolik anten, Juno'dan veri ve görüntü almak, kontrol komutları göndermek üzere dünyanın çevresindeki stratejik noktalara yerleştirildi.
Bu antenlerin hassas konumlanması ise Bosch Rexroth'un Türkiye’de ürettiği yüksek performanslı hidrolik motorları ile sağlanıyor. Antenler, 1 milyar kilometreden daha uzakta Jüpiter'in yörüngesinde gezerken Juno'yu desteklemek için gerekli yüksek veri iletim hızlarını sağlıyor.
Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, bu 17 motorun, tamamı Türk mühendislerden oluşan 4 kişilik ekip tarafından Bursa’daki Bosch Rexroth Fabrikası'nda üretildiğini belirterek, "Ekibimiz, her bir parçayı tek tek özel ölçümlerden ve işlemlerden geçirdi. Daha önce Bosch Grubu'nun ana fabrikası Elchingen tarafından gönderilen bu üniteleri, ilk defa Bursa Fabrikası'nda üreterek Amerika’ya sevk ettik" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’nin Bosch Grubu için önemli bir yetkinlik merkezi konumuna geldiğini belirten Young, "Bugün Türkiye, Bosch için önemli bir üretim, Ar-Ge ve ihracat üssü. 4 Ar-Ge merkezimizde 537 kişi, yeni teknolojiler geliştirmek için çalışıyor. Bosch'un Türkiye'deki tüm birimleri başarılı işlere imza atıyor. Bu özel projelerin devamının geleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.