banner

MEB'de "yabancı dil hazırlık sınıfı" mesaisi




Milli Eğitim Bakanlığı, Yeni Orta Vadeli Program'da yer alan beşinci sınıflarda yabancı dil hazırlık eğitimi için yol haritasını belirlemek üzere komisyon çalışmalarını sürdürüyor.

 

meb_ingilizceMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yeni Orta Vadeli Program'da yer alan beşinci sınıflarda yabancı dil hazırlık eğitimi için yol haritasını belirlemek üzere, aralarında akademisyenler, özel okul temsilcileri, yabancı dil uzmanları, yabancı dil öğretmenleri ve idarecilerden oluşan bir komisyon ile çalışmalarını sürdürüyor.
Komisyon ve çalıştaylarda önerilen formüllerin arasında, dil eğitiminde en ideal yaş aralığının ortaokuldaki beşinci sınıflara karşılık geldiği görüşü ön plana çıktı.

 

Masadaki alternatifler
MEB, beşinci sınıflara yönelik yabancı dil hazırlık eğitiminde, gramer ağırlıklı değil, pratik ve beceri ağırlıklı bir model hedefliyor. 
Yabancı dil öğretiminde yazma, dinleme, okuma ve konuşma olan 4 temel becerinin öğretilmesi ve e-okul sisteminde bu becerilerin ölçülmesi de Bakanlığın hazırlık eğitimi için masasında bulunan alternatifler arasında yer alıyor. 

 

Haftalık ders saatlerinde çeşitli modeller öngörülüyor
Bakanlık, bu kapsamda, beşinci sınıflarda toplam 35 saat olarak uygulanan haftalık ders saatlerinin, hazırlık eğitimi doğrultusunda yeniden planlanması konusunda da çalışıyor.
Üzerinde durulan alternatif haftalık ders programları arasında, haftalık 16-20 saat arasında yabancı dil, 6-10 saat arasında Türkçe ve 2-3 saat diğer derslerin okutulması yer alıyor. Bunun yanında da seçmeli derslerin yer alması planlanıyor. Bakanlık, hazırlık sınıflarına başka derslerin de dahil edilip edilmemesi konusu üzerinde çalışma yürütüyor.
Beşinci sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim müfredatının öncelikle pilot uygulamalarla başlatılması hedefleniyor. Bunun sonuçlarına göre, sisteminTürkiye genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalara son şekli verilecek.
Modeller arasında, beşinci sınıfta okutulan diğer derslerin altıncı, yedinci, sekizinci sınıflarda, bir kısmının ise dördüncü sınıfta okutulması yer alıyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.