banner

MEB'den 'siber zorbalıkla mücadele' oyunu




Milli Eğitim Bakanlığınca, internet ortamının güvenli kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen Siber Güvenlik Oyunu, EBA'da yayınlandı.

 

meb_siberMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Erasmus Plus programı kapsamında, internet ortamının güvenli kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen Siber Güvenlik Oyunu, Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayınlandı.
MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (YEĞİTEK) çalışmalarına iki yıl önce başlanan "Siber Zorbalıkla Mücadele" projesi tamamlandı. Ortakları arasında İngiltere, Norveç, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs, İspanya ve Portekiz’in de olduğu ve Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce koordine edilen proje 9-16 yaş arasındaki çocukların internet ortamını güvenli kullanımını sağlamayı amaçlıyor. Projenin hedef kitlesi arasında ebeveyn ve öğretmenler de yer alıyor.
Proje kapsamında başlatılan literatür taraması ve ihtiyaç analizi doğrultusunda, pedagog ve sosyologların da görüşleri alınarak hedef gruplar üzerinde olumlu etkisi olacak üç çıktı geliştirildi.
Projenin birinci ürünü olan mobil uygulamalı Siber Güvenlik Oyunu'nun senaryo, grafik ve kodlama çalışmaları YEĞİTEK tarafından yapıldı. İnternet ortamının güvenli kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlayan oyun, EBA ve Google markette de yerini aldı.

 

Öğrenciler siber alemde daha güvende olacak
Uygulama, öğrencilere güvenli internet kullanımını oyun yolu ile aşılamayı hedeflerken siber alemde güvende olmalarını sağlayacak öğütler veriyor.
Projenin ikinci ürünü olarak da öğrenciler için bir el kitapçığı ile okul ve ebeveynlere yönelik rehber kitap hazırlandı.
Konuyla ilgili ebeveyn ve öğretmenlere yönelik tavsiyelerin aktivitelerle birlikte sunulduğu kitaba, projenin internet sayfası "www.becybersafe.org" adresinden e-kitap olarak da ulaşılabiliyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.