banner

Özel yetenekli öğrenci seçim süreci başladı




Milli Eğitim Bakanlığınca, 2016-2017 eğitim öğretim yılında özel yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı BİLSEM sınavlarına öğrenci yönlendirme süreci bugün başladı.

 

bilsem_mebMEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, özel yeteneklilerin eğitiminin MEB tarafından açılan BİLSEM'de yapıldığını anımsattı. Türkiye genelinde 80 ilde 106 merkezde hizmet veren BİLSEM'de ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki yaklaşık 25 bin özel yetenekli öğrencinin eğitim aldığının altını çizen Güngör, özel yetenekli öğrencilerin BİLSEM'in yanı sıra destek eğitim odalarından da yararlanabildiğini aktardı.

 

Proje ve etkinliklik tabanlı eğitim

 

Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilerin, okul dışı saatlerde yetenekleri doğrultusunda proje ve etkinlik tabanlı eğitim aldığını, bu eğitimlerin disiplinler arası ders içerikleriyle sunulduğunu anlatan Güngör, öğrencilerin ilgi alanları ve okul müfredatları göz önünde bulundurularak güzel sanatlar, edebiyat, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, havacılık, akıl ve zeka oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji, şehir kültürü ve benzeri alanlarla ilişkilendirerek zenginleştirilmiş eğitim programının uygulandığını ifade etti. 

 

25 bin özel yetenekli öğrenci eğitim alıyor

 

Yapılan bireysel incelemeler sonucunda genel zihinsel alanda 4 bin 351, görsel sanatlar alanında 2 bin 225, müzik alanında da bin 424 öğrenci olmak üzere toplamda 8 bin öğrencinin BİLSEM'e kayıt hakkı kazandığını bildiren Güngör, yapılan son tanılamayla BİLSEM'de eğitim alan öğrenci sayısının 25 bine ulaştığını kaydetti.

 

Yeni özel öğrenci tanılama dönemi

 

Genel Müdür Güngör, 2016-2017 eğitim öğretim yılında sınıf öğretmenlerinin öğrencilerin gözlem formlarını doldurması ve BİLSEM Sınavına yönlendirmesi sürecinin bugün başladığını bildirdi. Ayrıca bu yıl ilk defa 1, 2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerinin grup tarama uygulamasının tablet bilgisayar üzerinden gruplar halinde, interaktif sınavla 81 il merkezinde yapılacak şekilde planlandığını kaydeden Güngör, "Grup tarama sınavını geçen öğrencilerimize uluslararası standardizasyonu sağlanmış testler uygulanarak, bireysel incelemeleri yapılacak. Yapılan test sonucunda belirlenen barajın üstünde puan alan bütün çocuklarımız, BİLSEM'de eğitim almaya hak kazanacak." bilgilerini paylaştı. 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.