banner

Okulkuran Ege Bölge Temsilciliği açıldı




Okul kurulumunda ihtiyaç olan arsa, bina, yatırımcı, kurum ve kuruluşları Okulkuran çatısı altında birleştirerek yeni bir model ortaya koyduklarını belirten Okulkuran® Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Özgür Boza, Ege Bölge Temsilciliği’ni de açtıklarını, Akdeniz Bölge Temsilciliği’nin de yakında açılarak hizmet bölgelerini genişleteceklerini söyledi.

ozgur_boza_yeniTürkiye genelinde son yıllarda özel okullaşma oranının %45’lere varan artış kaydettiğini, eğitim sektörünün en çok yatırım yapılan alanlardan biri ve belki de en önemlisi haline gelmesiyle, bu alanda yaratılan dilimin gün geçtikçe arttığını dile getiren Okulkuran® Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Özgür Boza, “Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından, küçük yatırımcılardan, zincir okullar oluşturmayı ve büyük kaynaklar kullanmayı hedefleyen yatırımcılara kadar, okul açma süreciyle buluşmak isteyenlerin Türkiye genelinde başvuracakları tek isim olduklarını söyledi.
Yatırım sürecinde Okulkuran’ın birçok alanda aktif rol alsa da esas işlerinin yatırımcı, mülk sahibi ve binayı inşa edecek firmaları ortak bir noktada buluşturmak olduğunu belirten Boza, kazan - kazan mantığıyla bu üç bacakta yer alan herkesin kar edebilecek bir noktada buluştuğunu vurguluyor.

ozgur_boza_yeniYATIRIMCILARA 3 SENELİK MALİ TABLO SUNUYORUZ
“Mali tabloyu uzun vadede çizemeyen yatırımcıların bu sektörden hızla geri çekildiğini de son yıllarda sıkça görmekteyiz.” diyen Boza, bu süreçte yatırımcıların en büyük tedirginlikleri olan harcamayı kara dönüştürme süreçlerinde mali güçlerinin yetersiz kalabilme riskine karşı firma olarak aktif rol üstlendiklerini söylüyor ve bu noktada da verdikleri danışmanlık ve firmaları buluşturma hizmetiyle kısa vadede en az 3 senelik mali tabloyu yatırımcılara sunabilmelerinin önemine dikkat çekiyor.
Boza sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yaptığımız işin temelinde eğitim olduğu için; güvenli okul ortamı oluşturmak ve sürekliliği sağlamak adına aynı zamanda sosyal bir sorumluluk üstlendiğimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim hayatlarında zedelenmelere yol açmamanın da çok önem arz ettiğinin farkındayız. Eğitimin sektördeki tüm alanları kapsadığı göz önünde bulundurulursa, deneyim ve takibin ve dolayısıyla öngörme kabiliyetinin en önemli kıstas olduğunu unutmamak gerekir.”
Bu sektördeki en önemli kıstasın zamanı iyi kullanmak ve iş sıralamasını dikkatli yapmaktan geçtiğini ifade eden Boza, “Yatırımcıların eğitim sektörüne giriş kararıyla birlikte, Okulkuran® Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. lokasyon ve bina tespiti hatta temini yaptıktan hemen sonra; bir zaman tablosu oluşturmakta ve bina inşasına ve aynı zamanda okulun eğitim öğretime hazırlanmasına başlamaktadır.” diye sözlerini sürdürüyor.

FİKİR ÜRETİYORUZ
“İki yılı aşkın süredir Okulkuran® Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. olarak yatırımcı ile okul işi yapan şirketleri hızla buluşturmaya devam ediyoruz.” diye konuşan Boza sözlerini şöyle sürdürüyor: “Okul açmak; okul lokasyonu belirlemek, bulduğunuz lokasyonda bir okulun sadece binadan ibaret olmadığını, çok uzun vadede getirilerini ön görmekle başlar, bu öngörüde ancak çok ciddi okulculuk tecrübesiyle mümkündür. Aslında bizim ilk olarak yaptığımız iş fikir üretmektir. Hangi lokasyonun uzun vade de okula ihtiyacı olduğunu, bu süreçte hangi tür okulun hangi lokasyon için uygun olacağı, çevre dinamiklerinin ihtiyacı gibi aslında çok da farkında olunmayan ama planlanan işin çok büyük bir dilimini oluşturan bu fikir önderliği yaptığımız en önemli iştir.”
Boza, okullaşma oranı yüksek hedeflerde olan yatırımcılar için lokasyon avcılığı yapmak ve bu süreçte yine bu oranı yüksek tutmak isteyen ve yine tüm bunlar yapılırken mali boyutuna da dikkat etmek, yatırımcıların ölü yatırım yapmamasına sağlam adım atmasına yardımcı olduğunu vurguluyor. Boza, bu kadar kısa sürede yaklaşık 45 projede yatırımcılara doğru lokasyon, doğru dinamikler, doğru mali yönlendirme yaparak ilk ve sağlam adımlarını bizim firmamızla birlikte atmalarını sağladıklarını, hatta bazen yatırımcıların elindekilerle reel süreçleri birleştirip acele ve belki de emin olmayan adımlar atmamaları konusunda da destek olduklarını söylüyor.

“İstanbul da tüm Marmara bölgesini portföyünde tutan İstanbul Okulkuran® Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. , 2017 yılına da Ege Bölgesini portföyüne almış olup İzmir’de de şubesini açmıştır. Ege Bölgesinde de yeni yatırımcılarla buluşmaya, yeni projelere imza atmaya başlamıştır. Bir sonraki hedefi de Akdeniz Bölgesi’ni portföyüne koymak ve bu bölgeyi Antalya’dan yürütmeye başlamaktır. Okul açmak isteyen ve bu sürecin ilk fikir aşamasından son aşamasına kadar Okulkuran® Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri A.Ş, 16 yıllık tecrübesiyle yanınızda olmaya ve size yeni ufuklar açmaya devam edecektir.”

ozgur_boza_yeniANAHTAR TESLİMİ OKUL SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?
“Anahtar teslimi okul” kavramı neyi ifade ediyor? Bu süreci baştan sona nasıl yönetiyorsunuz?
Biz gayrimenkul işi yapmıyoruz. Gayrimenkul da farklı bir alan. Bizim alanımız değil. Portföyümüzde okul arsasından, binasından başka da bir şey yok. Sadece okul arsa ve binaları var. Aracı kurum ya da kişilerle de çalışmıyoruz. Direk talep eden eğitim kurumu ve arz eden okul arsası, bina sahibi yatırımcıyı bir araya getiriyoruz. Portföyümüzdeki gayrimenkulün 3-5-10 sene sonraki okul halini düşünerek üzerinde çalışıyoruz.
* Lokasyon belirlendikten sonra inşaatını, tadilatını üstleniyoruz. Okul inşaatı farklıdır. Bu çalışmayı tek işi okul yapıları olan ekiplerimiz yürütüyor.
* Kurumun tanıtım ve öğrenci kabulünü yürütüyoruz. Okul tanıtımı araba, şirket tanıtımından farklıdır. Bu çalışmayı tek işi okul tanıtımı olan ekiplerimiz yürütüyor.
* Resmi onay sürecini tamamlıyoruz. Resmi onay süreci takvim ve önceki saydığım basamaklara bağlıdır. Bu çalışmayı tek işi okul mevzuatı olan ekiplerimiz yürütüyor.
* Arsadan, öğrenci kabulüne kadar tek çatı altında, bu hizmeti veren profesyonel insanların birleşen güçlerini sunuyoruz.
* Unutulmamalıdır ki bu basamakların hepsi birbirine bağlıdır.
* Lokasyon doğru seçilmezse, öğrenci bulamazsınız.
* Bina doğru inşa edilemezse, ruhsat alamazsınız.
* Zamanı doğru kullanamazsanız, proje ölü doğar.
* Ölü doğan bir okul projesinin de canlanması çok zor hatta imkansızdır.
Tüm bu basamakları birbiriyle ilişkilendirmek ve ön görmek de deneyim ve profesyonellik gerektirir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.