banner

‘Okul Sütü’ detayları belli oldu




Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle hazırladığı ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında öğrencilere dağıtılacak süt kutularının üstünde rakamlarla süslenmiş ''Okul sütü, akıl küpü'' yazacak.

okul sütü detaylarıPipetli süt kutularının bir yüzünde de ''Biz geleceğiz, gelecek bizim. Sağlıklı büyüme ve gelişme için süt içelim'' ibaresi yer alacak.

Süt kutularının üzerinde ayrıca öğrenciler için uyarılar da bulunacak. Uyarılar, ''Süte alerjisi olanlar öğretmenine haber vermelidir'', ''Kutuyu açtıktan 30 dakika içinde süt tüketilmelidir'', ''Bombeli ve tahrip olmuş kutulardaki süt içilmemelidir'', ''Kutular serin ve kuru yerde muhafaza edilmelidir'' şeklinde sıralanacak.

200 mililitrelik kutular halinde 32 bin 526 okulda eğitim gören öğrencilere ulaştırılacak süt kutularında, ayrıca ''para ile satılamaz'' ibareleri de bulunacak. Sütün besin değeri, enerjisi, karbonhidrat, yağ, protein, kalsiyum oranı ile günlük ihtiyacı karşılama oranı bilgilerinin de yazılı olacağı kutuların üzerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi'nin de amblemleri yer alacak.

Özel okullar hariç ana sınıfından beşinci sınıf dahil ilköğretim okulu öğrencilerini kapsayacak okul sütü programı bu yıl uygulamaya konulacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.