banner

TEOG'da öğrencilerin yüzde 58'i ilk üç tercihine yerleşti




MEB'in geçen yıl düzenlediği TEOG yerleştirme sonuçlarına göre, öğrencilerden yüzde 57,7'si ilk üç tercihine yerleşti.

 

teogMilli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2015-2016 TEOG yerleştirme sonuçlarının farklı değişkenler açısından incelenmesi raporu hazırlandı.
Rapora göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında TEOG kapsamındaki ortak sınavlar sonucunda, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanı hesaplanan 1 milyon 149 bin 489 öğrenciden, 956 bin 122'si tercih ettikleri okullara yerleşirken, yerleştirmeye esas puanları (YEP) ortalaması 304,38 oldu. Tercihlerine yerleşen 956 bin 122 öğrenciye ilişkin YEP ortalaması ise 318,98 olarak belirlendi.
YEP ortalamaları coğrafi bölgeler açısından incelendiğinde en yüksek ortalamaya sahip bölge İç Anadolu Bölgesi, en düşük ortalamaya sahip bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak tespit edildi.
Öğrencilerin mezun oldukları okul türü açısından YEP ortalamaları incelendiğinde en yüksek ortalamanın özel okullarda olduğu, bu okulları sırasıyla imam hatip okulları, genel ortaokullar ve yatılı bölge okullarının takip ettiği görüldü.
Tüm öğrenciler bazında değerlendirme yapıldığında yerleştirme sonuçlarına göre en yüksek ortalamanın fen liselerinde olduğu, bunu sırasıyla sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin takip ettiği ortaya çıktı.

 

Yüzde 2'lik dilimdeki öğrenciler fen lisesini seçti
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanlarına göre ilk yüzde 2'lik dilimde bulunan ve tercih ettikleri okullara yerleşen öğrencilerin yüzde 62,6'sı fen liselerine, yüzde 34,6'sı Anadolu liselerine, yüzde 2,7'si Anadolu imam hatip liselerine yerleşti.
Öğrenci hareketliliği incelendiğinde, öğrencilerin yaklaşık yüzde 96'sının bulundukları bölgelerde ortaöğretime devam ettikleri ortaya çıktı.

 

Tam puan alan öğrencilerin tercih ettiği liseler
TEOG'da 500 tam puan alan öğrencilerin en çok tercih ettiği ilk sıradaki devlet liselerinin sırasıyla Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi, İstanbul Lisesi, Ankara Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi olduğu belirlendi.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.