banner

Down Sendromlu gençlerin gözünden hayat!




Canon Eurasia, Down Sendromu Derneği işbirliğiyle, Down Sendromlu gençlerin fotoğraf çekmeyi öğrenecekleri bir eğitim düzenledi. Gençler Balat, Emirgan, müzeler ve yaşadıkları yerleri kendi gözünden fotoğrafladı. Bu yıl gençlerin çektiği fotoğraflarla 40 kareden oluşan bir sergi açılacak.

down_cocukDünyanın baskı ve görüntüleme sistemleri devi Canon, fotoğrafın sosyal ve ruhsal faydalarından yola çıkarak Down Sendromu Derneği ile işbirliği yapıyor. Canon Eurasia, derneğin bünyesindeki 4 Down sendromlu gence fotoğraf çekme konusunda teorik ve pratik eğitim verdi. Sosyalleşme, özgüven geliştirme ve dünyaya farklı bir gözle bakabilmenin bir yolu olan fotoğrafla gençlerin hayatında yeni bir kapı açılması hedefleniyor.
Hayatlarını fotoğrafla anlattılar
Profesyonel fotoğrafçı Murat Gür ve Mesude Bülbül’ün verdiği teorik ve pratik eğitimlerde Down Sendromu Derneği’nden psikologların eşliğinde gençler Balat, Emirgan semtleri, müzeler ve yaşadıkları yerleri fotoğrafladı. Gençler hem eğitmenler eşliğinde hem de kendileri fotoğraf çekti. Evde, çalıştıkları yerlerde, katıldıkları etkinliklerde sürekli fotoğraf çeken gençler kendi yaşantılarını fotoğraflarla anlatacaklar. Tamamlanan eğitimin ardından bu yıl içinde gençlerin çektiği fotoğraflardan 40’ı düzenlenecek sergide ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.