banner

Özel okul teşvik başvuruları haftaya başlıyor




okulÖzel okullarda okuyan öğrenciler ile OSB'deki özel mesleki ve teknik eğitim okullarında okuyan öğrencilerin, eğitim desteği için yapacakları başvuruların haftaya başlayacağı bildirildi.

 

Bu yıl eğitim ve öğretim desteği kapsamında okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacağını söyleyen MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, "2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkanı bulacak." dedi. Şamlıoğlu, belirlenen 75 bin rakamı ile birlikte bu yıl yaklaşık 315 bin öğrencinin eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmasını beklediklerini dile getirdi.

 

Tebliğe göre, OSB içinde açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde geçen yıl 15 alana destek verildiğine işaret eden Şamlıoğlu, bu yıl ise 20 alanda destek verileceğini, OSB dışında açılan liselerde mevcut 26 alana 9 alanın daha eklendiği bilgisini verdi. Şamlıoğlu, "Eğitim ve öğretim desteğine başvurmak isteyen veliler için önümüzdeki hafta Bakanlığın internet sitesinde önceki yıllarda olduğu gibi Başvuru ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlanacak. OSB içinde veya dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde ise öğretim yılının başlamasından en geç 30 gün içerisinde okula kaydının veya naklinin yapılmış olması, destekten yararlanmak için yeterli kabul ediliyor. Bu okullar için ayrıca bir yerleştirme işlemi yapılmayacak." diye konuştu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.