banner

Özel okulların nasıl öğrenci alacağı açıklandı




MEB'in yeni liselere giriş sistemini açıklamasının ardından Türkiye Özel Okullar derneği girişimiyle biraraya gelen özel okullar nasıl öğrenci alacaklarını kararlaştırdılar. Dernekten yapılan açıklamaya göre MEB'in yapacağı merkezi sınavın sonuçlarına göre özel okullar öğrenci alacaklar.

nurullah_dalİşte Türkiye Özel Okullar derneği Başkanı Nurullah Dal'ın açıklaması: Sınavla öğrenci almak isteyen özel okullarla yapılan toplantıda, ortak bir görüşle kendi kriterlerimizi koymak suretiyle, bu yıla mahsus olmak üzere Bakanlığımızın yapacağı sınavın sonuçlarına göre değerlendirme ve yerleştirme öngörülmektedir. Ancak son karar, özel okulların Bakanlığımıza yapacakları önerilerin kabul görmesi doğrultusunda verilecektir. Özel okulların amacı Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulamalarıyla işbirliği içinde Türk Milli Eğitim Sistemi’nde öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunacak, çözüm odaklı uygulamalardan yanadır. 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.