banner

Öğrencilere kitap yerine fotokopi verilecek




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 4+4+4 kademeli ve zorunlu eğitim yasasını onaylamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bürokratlarına çalışmalarını en kısa sürede tamamlama talimatı vermesinin ardından 2 yol haritası belirlendi. Öncelikle okullarda okutulacak olan seçmeli derslerin kitaplarının yetiştirilmesi için çalışılacak. Kitapların yetişmemesi durumunda materyal sistemi devreye sokulacak. MEB, kitap olmadan materyal sistemiyle dersin anlatılmasını sağlayacak. O dersin öğretmenine kitap haline gelmemiş, konuları ciltler halinde fotokopi verilecek. Öğretmenler dokümanlar doğrultusunda dersleri aktaracak. Öte yandan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip, 4+4+4 ile okullarda Kürtçe’nin seçmeli ders olarak okutulabilmesi için Bakanlar Kurulu kararının şart olduğunu söyledi.

(Hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.