banner

Öğrenmenin Yaşı Yok




Kırklareli Halk Eğitim Merkezince düzenlenen bilgisayar kursuna katılan 82 yaşındaki Mehmet Genç, bilgisayar kullanmayı öğrenci.

 Kendi başına internete giren, haberleri okuyan Mehmet Genç, bilgisayar kullanan torunlarının yanında kendisini cahil çocuk gibi hissettiği için bilgisayar kullanmayı öğrenmeye karar verdiğini söyledi.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezince düzenlenen bilgisayar kursuna katılan kursiyerler arasında yer alan Mehmet Genç, gerek öğrenme azmi, gerekse yaşı itibariyle diğer kursiyerlerden farklı bir yerde yer alıyor. 82 yaşında olmasına karşın bilgisayar kullanmayı öğrenmek maksadıyla kursa gelen Mehmet Genç, değme gençlere taş çıkartacak düzeyde de bilgisayara hakim oluyor.

Mehmet Genç`in diğer kursiyerlerle yaş sorunu yaşamadan, diğer kursiyerlerinde yaşına inebilerek iletişime geçebildiğini söyleyen Kırklareli Halk Eğitim Merkezi bilgisayar kursu öğretmeni Kadir Yiğit: “Mehmet amca, bilgisayarda internete bağlanabiliyor, Office dosyalarında işlem yapabiliyor. Dosyaları kaydedip üzerilerinde değişiklik yapabiliyor. Kaydettiği dosyaları flash belleğe aktarabiliyor. Yardıma ihtiyacı olan diğer kursiyerlere de yardım ediyor. Bu bizim için guru verici bir durum” dedi.

Torunlarının internete girerek istediklerini yapabildiklerini belirten ve bu nedenle bilgisayar kullanmayı öğrenmeye karar verdiğini belirten Mehmet Genç ise: “Torunlarım bilgisayar kullanıp internette istediklerini yapabiliyorlar. Ben de onlar gibi yapabileceğimi düşünerek bilgisayar kursuna katılmaya karar verdim. Torunlar hepsi biliyorlar ben onların yanında cahil çocuk gibi hissettim kendimi. Bilgim olsun diye kursa katıldım” dedi.

Genç: “Bu işe gençlere örnek olması için başladım edmedicom.com. Ben gözlerim doğru dürüst görmediği halde çaba sarf ediyorum, gayret ediyorum sizler de gayret edin diye. Sizler gözleriniz görüyorken bunları daha kolay yapabilirsiniz, sizler sağlıksınız değerlendirin” diye konuştu.

Artık bilgisayarı rahatlıkla kullanabilen ve kendisine ait diz üstü bilgisayarı ile her ortamda internete bağlanabilen Mehmet Genç, internetten haberleri de takip ediyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.