banner

Hukuk Fakültesi mezunlarına sınav geliyor




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni açıkladı. 

erdoganErdoğan, ÖSYM tarafından yapılacak sınavla belli puan alanların avukatlık stajına başlayabileceğini, hakim, savcı ve noter olabilmek için de özel meslek sınavlarına girilmesi gerekeceğini söyledi.
Erdoğan, “Devlet ve vakıf üniversitelerini kalite ekseninde otokontrole sevk etmeyi planlıyoruz. Hakim ve savcı yardımcılığı müessesinin getiriliyor olması başka bir yeniliktir. Mezun olanlar önce yardımcı olacaklar, ardından yeni bir sınavla mesleğe geçecekler. Mesleğe kabuller yardımcılar arasından yapılacak.” diye konuştu.

Erdoğan, Hukuk mesleklerine giriş sınavının önümüzdeki dönemin en önemli yeniliklerden biri olacağını, hukuk fakültelerinde eğitim süresinin ise 5 yıla çıkarılacağını ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.