banner

Eğitim dünyasının acı kaybı




Eğitim dünyasının yakından tanıdığı Hayk Nişan, yakalandığı hatalık nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

hayk_nisanTürkiye Özel Okullar Derneği’nde uzun yıllar yönetim kurulu üyesi olan, Üsküdar'daki Surp Haç Tıbrevank Lisesi'nde uzun yıllar müdürlük görevi yapan Hayk Nişan hayatını kaybetti. 
Nişan 15 Haziran Cumartesi günü sabaha karşı hayatını kaybetti. Okulun tarihine damga vuran yöneticilerden olan Nişan 1978-2011 yılları arasında 33 yıl kesintisiz müdürlük görevi yürütmüştü. 1948 yılında dünyaya gelen Nişan, öğrenciler, öğretmenler ve idareciler tarafından sevilen ve saygı duyulan bir isimdi. Nişan için 2012 yılında Feriköy Surp Vartanants Kilisesi Şirinoğlu Salonu'nda jübile töreni gerçekleştirilmiş, Nişan törenden birkaç hafta önce Patrikliğin Mağakya Ormanyan Nişanı'na layık görülmüştü.
Tıbrevank Lisesi haberi sosyal medya hesabından "Hepimizin Baron'u, adeta kurumumuz ile özdeşleşen Baron Hayk Nişan'ı yitirmenin acısı yüreğimize düştü. O biz Tıbrevanklıların gönlünde sonsuza dek yaşamak üzere aramızdan ayrıldı. Ruhu şad olsun" sözleriyle duyurdu.
Hayk Nişan için 20 Haziran 2019 Perşembe günü saat 13.00'te Kumkapı Surp Asdvadzin Patriklik Kilisesi'nde cenaze töreni düzenlenecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.