banner

ÖRAV’ın “5 Taş Programı” ile 8 bin öğrenciye daha ulaşılacak




Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), uluslararası oluşum Aflatoun’un tasarladığı ve dünyanın 100 farklı ülkesinde yaklaşık 8 milyon çocuğa ulaştırdığı finansal okur yazarlık eğitimlerini; “5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik Eğitim Programı”ile Türkiye’de 8 bin çocuğa daha ulaştıracak yeni eğitimlerini başlatıyor. Garanti BBVA’nın ana destekçi ve Garanti Emeklilik’in program destekçisi olduğu eğitimler kapsamında; 18-19 Haziran’da 9 farklı ilde 300 öğretmene eğitim verilecek. 

orav_garanti_ss5 Taş Programı’nın 2019 - 2020 eğitim öğretim dönemi takvimi doğrultusunda eğitimler; Adana, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Denizli, Mersin, Samsun’da düzenlenecek. Programa, Türkiye’nin onlarca farklı okulundan gönüllü olarak katılacak eğitmenler; kazanımlarını, yeni eğitim öğretim döneminde kendi sınıflarında uygulayacak. Yıl boyunca ÖRAV’ın mentorluğundan da faydalanacak 300 öğretmen aracılığıyla, Türkiye genelinde yaklaşık 8 bin çocuğa daha ulaşılacak. 

Sosyal ve Finansal Okuryazar Nesiller Hedefleniyor
5 Taş Programı; öğrencilerin yaşam alanlarının bilincinde olan aktif vatandaşlar olmaları, sosyal duyarlılıklarını geliştirmeleri, haklarını ve sorumluluklarını tanımaları,tasarruf ve harcama bilinci kazanmalarının yanında, finansal kayıt tutmalarını, bütçe yapabilmelerini, ve sosyal adalet konusunda girişimci projeler üretmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor. 

Öğretmen Akademisi Vakfı programın Türkiye’deki yetkili uygulayıcısı olarak görev yapıyor. ÖRAV’ın öncülüğünde uygulanan 5 Taş Programı aracılığıyla, 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılında, 12 ilde toplam 256 öğretmen ve 5326 öğrenciye ulaşılmıştı. Program, dünya çapında ise 100 farklı ülkede 275 partnerle yaklaşık 8 milyon çocuğa ulaştı.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.