banner

‘Ana-Kız Okuldayız’la 12 bin kişi okuma-yazma öğrendi




Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, mahalleri gezerek, okuma yazma bilmeyen bazı kadınları ''Ana-Kız Okuldayız'' kampanyası kapsamında açılan kurslara gitmeleri için ikna etti.

Aylin Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen ''Ana Kız Okuldayız'' kampanyası kapsamında, merkez Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi'nde oturan Esmer Yılar'ı (38) evinde ziyaret etti.

Esmer Yılar'la bir süre sohbet eden Coş, okuma-yazma bilmeyenlerin çeşitli zorluklar yaşadığını, bunlardan birinin de aldıkları ilaçları tüketirken yanlış kullanım sonucu ciddi sağlık sorunları yaşamaları olduğunu söyledi. Okuma yazma bilenlerin sayısını arttırarak faydalı bireyler olmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Coş, ''Okuma yazma öğrenmek isteyenlerin daima yanında olacağız. Başbakanımızın eşi sayın Emine Erdoğan'ın başlattığı kampanya kapsamında okuma yazma bilmeyen kalmasın istiyoruz. Kampanya ile son 3 yılda 12 bin kişi okuma yazma öğrendi. Ancak biz bu rakamı bir ayda yakaladık. Eylül ayına kadar Adana'da okuma-yazma bilmeyen kalmasın istiyoruz. Biz plakada birinci sıradayız, inşaallah okuma yazma öğretme konusunda da bir numara olacağız'' diye konuştu.

Kurslara katılanların yüzde 10'unu erkeklerin oluşturduğunu belirten Coş, kadının toplumun merkezi olduğunu ve kurslara gelerek kendilerini geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Aylin Coş'u misafir etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Esmer Yılar ise okuma yazma bilmediği için alışverişte veya çocuklarının sorunlarını çözmekte zorlandığını söyledi. Ailevi sorunlar nedeniyle okuma yazma öğrenemediğini söyleyen 4 çocuk annesi Yılar, okuma yazmayı en çok çocukları için öğrenmek istediğini belirtti.

Yılar, ''Çocuklarıma derslerinde ya da başka sorunlarında yardımcı olmak istiyorum. Sadece mantıkla yapmaya çalışıyorum. Ama o da yeterli olmuyor. Sonra da çocuğum 'anne sen hiçbir şey bilmiyorsun' diye tepki gösteriyor. Her şeye rağmen eğitim her zaman mezara kadar önemli ve her yaşta olmalı'' dedi.

Esmer Yılar, okuma yazmayı öğrendikten sonra ilk mektubunu Emine Erdoğan'a yazmak istediğini söyledi.

Coş, ziyaretin ardından Esmer Yılar'la birlikte Taşkent İlköğretim Okulu'nda açılan kursa giderek, Yılar'ın kursa kaydını yaptırdı.

Kurstaki kadınlarla da bir süre sohbet eden Coş, Esmer Yılar'a çeşitli kırtasiye malzemeleri hediye etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.